Εκστασιασμένος ο Γερμανός Πρόεδρος σε Αρχαία Μεσσήνη - Καλαμάτα!

Στη Μεσσηνία ο Στάινμαϊερ μαζί με τον Παυλόπουλο

Τον θαυμασμό του για τον ελληνισμό πολιτισμό εξέφρασε από τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής  Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή της Μεσσηνίας μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας μας, Προκόπη Παυλόπουλο.    

«Αγαπητέ φίλε Προκόπη, θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που μας προσκάλεσες όχι μόνο για πολιτικές συνομιλίες αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα σου για να την γνωρίσουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα, επισκέπτομαι όμως για πρώτη φορά την Καλαμάτα και φυσικά χαίρομαι για την τόσο εξειδικευμένη ξενάγηση η οποία χαρακτηριζόταν και από προσωπικές αναμνήσεις» τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο ο κ. Στάινμαϊερ.

Πρόσθεσε ο Γερμανός πρόεδρος: 

«Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις ανασκαφές που γίνονται εδώ, αν και δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά από το αμφιθέατρο αυτό που βλέπουμε. Μπορεί να φανταστεί κανείς πως ήταν σε όλο της το μεγαλείο η πρώην πρωτεύουσα η οποία ιδρύθηκε τον 4ο π.Χ αιώνα. Μπορεί μεν να μην τα είδαμε ακόμα όλα, μπορούμε όμως να αντιληφθούμε γιατί πολλοί Γερμανοί έχουν εγκατασταθεί μόνιμα εδώ στην περιοχή. Και πάλι θερμές ευχαριστίες που μας έδωσες την ευκαιρία να κάνουμε αυτήν την επίσκεψη». 

«Σε αυτό το χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης συνυπάρχουν οι τρεις πυλώνες του κοινού μας Πολιτισμού, δηλαδή η Αρχαία Ελλάδα, η Αρχαία Ρώμη και η χριστιανική διδασκαλία. Αυτόν τον πολιτισμό, αυτήν την Ευρώπη, είμαστε αποφασισμένοι και οι δυο μας και οι λαοί μας να την υπερασπιστούμε τούτες τις ώρες που είναι ιδιαίτερα κρίσιμες» τόνισε από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

«Κύριε Πρόεδρε, αγαπημένε φίλε, σας υποδέχομαι όχι μόνο στην πατρίδα μου, αλλά σε ένα από τα κέντρα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, που είναι μεν μεταγενέστερο από άλλα, όμως δεν παύει να αποπνέει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, την τέχνη από τη μία πλευρά, και τη δημοκρατία την άλλη. Γιατί τα αρχαία θέατρα είναι χώροι όπου βεβαίως η τέχνη, όχι μόνο δημιουργήθηκε, αλλά διδάχθηκε, ενώ είναι και χώροι όπου δημοκρατικές διαδικασίες εξελίχθηκαν για να έχουμε σήμερα αυτή τη δημοκρατία, την οποία οφείλουμε να υπερασπιστούμε, ιδίως εμείς οι Ευρωπαίοι. Χαίρομαι που είμαστε εδώ, δείχνοντας από πού ξεκινάει η μεγάλη μας ευρωπαϊκή οικογένεια, από πού ξεκινάει ο πρώτος πυλώνας του ευρωπαϊκού πολιτισμού, από εδώ την Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Οι δύο πρόεδροι μετά των συζύγων τους επισκέφθηκαν επίσης την Καλαμάτα και περιηγήθηκαν με σκάφος στον Μεσσηνιακό Κόλπο.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top