Οι παρουσίες στο Προεδρικό Μέγαρο στο επίσημο δείπνο για τον Στάινμαϊερ

Η χειραψία Τσίπρα - Στουρνάρα - Στα λευκά η Μπέτυ Μπαζιάνα

Στο δείπνο που παραχώρησε ο Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο ΠτΔ έθεσε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου χωρίς όμως να υπάρξει απάντηση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

O Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ με τον Προκόπη Παυλόπουλο

O Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ο ΠτΔ είπε χαρακτηριστικά: «Το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις της εποχής της κατοχής τις οποίες παγίως θεωρούμε νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως. Όλως αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Νομικού Πολιτισμού. Με βάση λοιπόν τους κανόνες αυτού του Πολιτισμού και οπωσδήποτε σε αρμόδιο δικαιοδοτικό forum καθένας θα υποστηρίξει τις θέσεις του». 

Ο Πρωθυπουργός ασπάζεται την Έφη Αχτσιόγλου

Ο Πρωθυπουργός ασπάζεται την Έφη Αχτσιόγλου

Ο κ.Παυλόπουλος έθεσε ακόμη το θέμα του προσφυγικού ως προς την τήρηση της αρχής της αλληλεγγύης και των εταίρων που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, κάνοντας λόγο για αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας. 

Στάινμαϊερ: Είμαστε φίλοι με τον ΠτΔ, νομικοί και έχουμε νυμφευτεί γυναίκες νομικούς

Ο Στάινμαϊερ από την πλευρά του αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για τολμηρό εποικοδομητικό βήμα, το οποίο φέρει τη βούληση και το όραμα, ώστε να απομακρυνθεί η καχυποψία μεταξύ των δυο χωρών. Παράλληλα, παρότρυνε να συνεχιστεί η προσπάθεια. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στη προσωπική του φιλία με τον Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά: «εκτιμώ ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο ασκείς το αξίωμα σου». ενώ σημείωσε το ότι είναι και οι δυο νομικοί που έχουν παντρευτεί γυναίκες νομικούς».

Αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού και δήλωσε ότι η Γερμανία και ο λαός της είναι κοντά μας και μας βλέπουν με συμπάθεια. «Για πολλούς Γερμανούς η Ελλάδας είναι η δεύτερη πατρίδα τους». 

Χειραψία Τσίπρα - Στουρνάρα

Χειραψία Τσίπρα - Στουρνάρα

Σε ότι αφορά αρνητικά σχόλια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα απέδωσε σε κακόβουλα δημοσιεύματα.

Στα λευκά η Μπέτυ Μπαζιάνα

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύντροφό του.  Η Μπέτυ Mπαζιάνα επέλεξε ένα λευκό φόρεμα για το δείπνο και χαιρετήθηκε θερμά με Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Η Μπέτυ Mπαζιάνα με τον Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ

Η Μπέτυ Mπαζιάνα με τον Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίαζε, εκπροσωπήθηκε όμως από τη Ντόρα Μπακογιάννη. Ανάμεσα στις σημαντικές παρουσίες του επίσημου δείπνου ήταν η κυρία Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη, ο Γιάννης Στουρνάρας με τη σύζυγό του, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.


 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top