Σάλος για την παράταση του Νόμου Παρασκευόπουλου και κόντρα στη Βουλή

ΝΔ: Παραμένετε αμετανόητοι – Θεοδωράκης: Παράταση σε νόμο που απέτυχε

Βουλή

Τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η παράταση της ισχύος του Νόμου Παρασκευόπουλου.  

Το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου μίλησε στη Βουλή για τους αναδρομικούς ελέγχους σε υποθέσεις αποφυλακίσεων.
 «Αυτή τη στιγμή και το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργειο Υγείας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης προβαίνουμε σε έλεγχο όλων των αποφυλακίσεων για λόγους υγείας οι οποίες έχουν συμβεί απο το 2015 μέχρι και σήμερα» διαβεβαίωσε ο  κ. Καλογήρου.  

Ο υπουργός Δικαιοσύνης  υποστήριξε ότι όσοι αντιδρούν επιχειρούν να δημιουργήσουν μία θολή εικόνα και πανικό στην κοινωνία. «Ξεχνάμε ότι από το 2017 τα σκληρά κακουργήματα έχουν εξαιρεθεί από την αποσυμφορητική διάταξη. Υπήρξε απόλυτος αποκλεισμός σε αδικήματα, με τροπολογία Κοντονή, όπως είναι η αρπαγή ανηλίκων, ο βιασμός, η αποπλάνηση παιδιών, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής, οι ληστείες από την οποίες προκλήθηκε θάνατος, με ιδιαίτερα σκληρά χαρακτηριστικά και με χρήση όπλου, αυτά έχουν εξαιρεθεί» υπογράμμισε ο κ. Καλογήρου

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνης, απάντησε στον σημερινό  υπουργό: «Το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης λέει ότι πρέπει να ενισχυθεί η αντεγκληματική πολιτική, πρέπει να υπάρχουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπως υπάρχουν σε όλον τον δυτικό κόσμο. Παντού. Όλες οι χώρες της Ευρώπης, η Αμερική, ο Καναδάς έχουν φυλακές υψίστης ασφαλείας. Τι δεν καταλαβαίνετε; Έρχεται το Συμβούλιο της Ευρώπης και το λέει ρητά. Η Ελλάδα είναι σε κομβικό σημείο. Η Ελλάδα έχει μετανάστευση, υπάρχει αλλαγή της βαθμίδας και της ποιότητας των εγκλημάτων. Ο κόσμος φοβάται να βγει από το σπίτι του. Τα εγκλήματα είναι καθημερινά και σκληρά και αυτή είναι η απάντησή σας; Παραμένετε αμετανόητοι» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι εμείς θα καταργήσουμε αυτόν τον νόμο. Εσείς γιατί δεν τον καταργείτε από τώρα, αφού σε λίγους μήνες θα φέρετε τον Ποινικό Κώδικα; Ήδη καταλαβαίνετε ότι υπάρχει πρόβλημα, αφού λέτε ότι θα το καταργήσετε. Είναι σαφές ότι η ΝΔ θα καταργήσει αυτόν τον νόμο και θα φέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Όχι από ιδεολογική εμμονή, αλλά για να προσφέρουμε στους πολίτες το ύψιστο αγαθό που είναι η δημόσια ασφάλεια» πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνης.

«Εγώ ο ίδιος έχω πει ότι είναι ένας νόμος προσωρινός, που κάποια στιγμή πρέπει να λήξει. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι η αναμόρφωση των κωδίκων» παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Αποκρύπτετε ότι από το 2008 μέχρι και σήμερα έχουν υπάρξει 10 αποσυμφορητικές διατάξεις, με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, με αυξομοίωση στις προβλέψεις, στα χρονικά όρια» απευθύνθηκε στη ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 «Aυτό σημαίνει κράτος εφησυχασμένων γραφειοκρατών. Όλοι - ακόμη και οι εμπνευστές του - παραδέχονται ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου απέτυχε, και σήμερα αποφάσισαν ξανά την παράτασή του! Με το πάσο σας παιδιά. Οι γειτονιές υποφέρουν, δεν είναι δα και σημαντικό », σχολίασε με μήνυμα στο twitter o επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος  Θεοδωράκης, σχετικά με την παράταση ισχύος του νόμου Παρασκευόπουλου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top