Στην Ελούντα ο Τσίπρας με τους προέδρους Αιγύπτου και Κύπρου

Τριμερής σύνοδος κορυφής στη σκιά των απειλών Ερντογάν

Τσίπρας με Αλ Σίσι και Αναστασιάδη

Στην 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελούντα της Κρήτης,  θα συμμετάσχει αύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ο  πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας.  

Η φετινή σύνοδος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς διεξάγεται με τις απειλές της Τουρκίας και του  προέδρου της Ερντογάν να είναι πρόσφατες, για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.    
 
Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ομογένειας, Τέρενς Κουίκ, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης και ο Υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
 
10:00 – 11:00 Διμερείς συναντήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
 
11:30: Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.
 
11:50: Τριμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
 
13:05  Yπογραφή Συμφωνίας και Μνημονίων Συνεργασίας.
 
13:15 Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, και τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ
 
13:45: Γεύμα εργασίας των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top