Ποιες ελαφρύνσεις αναβάλλονται για να γλιτώσουν οι συντάξεις

Σε κίνδυνο η μείωση ΕΝΦΙΑ- ασφαλιστικών εισφορές και το επίδομα ενοικίου

Χριστούγεννα χωρίς μειώσεις στις συντάξεις τους θα κάνουν τελικά ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι. 

Μέσα στο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup για διαφορετικό ζήτημα, το μέλλον της Ευρωζώνης, αλλά εκεί όλα δείχνουν πως θα επικυρωθεί  η συμφωνία για τη διάσωση των συντάξεων 

ΕΥΡΩ- ΕΥΡΩ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Το μεγάλο παζάρι γίνεται για το μέγεθος του υπερπλεονάσματος .Οι Ευρωπαίοι εκτιμούν ότι αν δεν γίνουν οι περικοπές των συντάξεων και εφαρμοστούν όλες οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ, ανοίγει μια "τρύπα" περίπου 500 εκατ. ευρώ. Η λύση στο γρίφο είναι ότι κάποιες από τις ελαφρύνσεις όμως, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ, οι ασφαλιστικές εισφορές και το επίδομα ενοικίου. μπορούν να πάνε για αργότερα, έτσι ώστε να σωθούν οι συντάξεις. 

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις... Και χωρίς συντάξεις και με αντίμετρα αλλά θα απλώσουν σε τέσσερα χρόνια» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ΕΡΤ. 

ΣΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το Χρηματιστήριο δέχθηκε, όμως, ισχυρό πλήγμα, με το Γενικό Δείκτη να μαζεύει τελικά τις απώλειες στο 2,10%. Η αιτία του μίνι κραχ ήταν οι τράπεζες που έκλεισαν με πτώση 8,78%

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΓΚΟ ΤΩΝ "ΚΟΚΚΙΝΩΝ" ΔΑΝΕΙΩΝ 

Αυτό που έχει "ηλεκτρίσει" την ατμόσφαιρα είναι κυρίως τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών, όπως αυτά επιβαρύνονται από το μεγάλο όγκο των "κόκκινων" δανείων. Διεθνείς αναλυτές αλλά και ο υπουργός Οικονομικών σημειώνουν, όμως, ότι ακόμα κι έτσι, η βίαιη αντίδραση στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, ήταν υπερβολική. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top