Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Όλοι πιέζουν… τον Καμμένο μετά το φιάσκο!

Σκουρλέτης: Ολέθριο σφάλμα να ρίξει την κυβέρνηση - ΝΔ:Στον αέρα η Συμφωνία

Πολιτικές αναταράξεις (και) στην Ελλάδα έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, όπου η μεγάλη αποχή στένεψε τα περιθώρια κινήσεων για τον Ζόραν Ζάεφ.

Σκόπια: Φιάσκο η συμμετοχή στο δημοψήφισμα - To τηλεφώνημα Τσίπρα σε Ζάεφ

Την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη του για τη Συμφωνία, το πρόσωπο κλειδί της επόμενης μέρας, αναμφισβήτητα, είναι ο Πάνος Καμμένος, τον οποίο οι μεν καλούν με μηνύματα να μη θέσει σε κίνδυνο την συγκυβέρνηση και οι δε να ρίξει την κυβέρνηση για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πάνο, μη φύγεις» λένε από την κυβέρνηση

«Θα είναι ολέθριο πολιτικό σφάλμα να βάλει τρικλοποδιά στην κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε μέχρι τώρα» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις συνταγματικές δυνατότητες που έχει «έτσι ώστε να εξαντλήσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της».

«Θα γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο του 2019. Δεν μπλέκουμε τις εκλογές με το μακεδονικό» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στον κυβερνητικό εταίρο.

Μάλιστα, ο κ. Παππάς σχολίασε και τη διαφορά προσέγγισης ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά, λέγοντας πως «δεν είναι εικόνα αυτή».

«Ρίξε την κυβέρνηση τώρα» λέει στον Καμμένο η Νέα Δημοκρατία

«Έχει μία τελευταία ευκαιρία ο Καμμένος, ρίχνοντας την κυβέρνηση, πριν πάμε στην αναθεώρηση του συντάγματος της γειτονικής χώρας» είπε ο Κώστας Καραμανλής στον Σκάι.

Καραμανλής για Σκόπια: Τελευταία ευκαιρία,να ρίξει την κυβέρνηση ο Καμμένος

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια απέδειξε ότι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Η Ελλάδα δε μπορεί να είναι όμηρος των εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα», σχολίασε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, τους κάλεσε «να συναισθανθούν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους. Δεν μπορούν άλλο να παριστάνουν ότι συγκυβερνούν επειδή, για εκείνους, νυν υπέρ πάντων είναι η καρέκλα».

ΚΙΝΑΛ: Έλληνες και Σκοπιανοί πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στη Συμφωνία

Για αποδοκιμασία της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους Έλληνες και τους Σκοπιανούς πολίτες κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής.

«Το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί γύρισαν την πλάτη σε μια συμφωνία που τους έδινε Μακεδονική γλώσσα και Εθνότητα, αποδεικνύει ποσό βαθειά είναι τα αλυτρωτικά και εθνικιστικά στερεότυπα στο γειτονικό κράτος. Ότι αυτή η συμφωνία μόνο νέα προβλήματα θα δημιουργούσε, όπως η Φώφη Γεννηματά κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top