«Άνοιγμα» Μίχαλου στη ΝΔ μετά τη διαγραφή του: Συμφωνεί με Μητσοτάκη

"Ο επιχειρηματικός κόσμος συμφωνεί απόλυτα με τα μέτρα του προέδρου της ΝΔ"

Κωνσταντίνος Μίχαλος

«Άνοιγμα» στη ΝΔ πραγματοποίησε ο  πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, λίγους μήνες μετά τη διαγραφή του από το συγκεκριμένο κόμμα και τις προστριβές του με την ηγεσία του, που είχαν ξεκινήσει μετά την αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης να συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και συνεχίστηκαν με διαφορετικές αφορμές.      

 «Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, η μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%, η αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 15%, η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και η άρση των capital controls που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ αποτελούν μέτρα με τα οποία ο επιχειρηματικός κόσμος συμφωνεί απόλυτα» ανέφερε σχετικά ο κ. Μίχαλος.  

Πάντως ο ίδιος είχε σχολιάσει θετικά και μέτρα που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, όπως υπενθύμισε.  «Είναι θετικό το γεγονός ότι στη φετινή Δ.Ε.Θ. σχεδόν όλα τα κόμματα, τόσο τα κυβερνητικά, όσο κι αυτά της αντιπολίτευσης, έχουν υιοθετήσει, τουλάχιστον στο πεδίο της οικονομίας, σε μεγάλο βαθμό, τις θέσεις και τις προτάσεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. 

Ο κ. Μίχαλος κάλεσε μάλιστα κυβέρνηση και ΝΔ να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεργαστούν, φέρνοντας στο αμέσως προσεχές διάστημα στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά νομοσχέδια.

«Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα την εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων που θα έχουν θετική επίπτωση στην οικονομία και πάνω απ' όλα χρειάζεται, σ' αυτή τη νέα μεταμνημονιακή εποχή που μπήκαμε, συναίνεση και συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικο-οικονομικών συνθηκών για την οριστική ανάκαμψη» επισήμανε επίσης  ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top