Σφοδρή αντίδραση από ΝΔ για τη μεταγωγή Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές

Μητσοτάκης: Στα μουλωχτά – Ντόρα: Σε φυλακές πολυτελείας ο δολοφόνος

Τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η μεταγωγή του καταδικασμένου 16 φορές σε ισόβια για δολοφονίες και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών του  υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κ.Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σάς επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση, του κατά συρροή δολοφόνου;», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη,  με ανάρτηση της στο Twitter αναφέρει μεταξύ άλλων:  «Είστε ικανότατοι στο να κάνετε τη μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση, μεταφέροντας σε φυλακές πολυτελείας τον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα»

«Mε τη μεταγωγή του τρομοκράτη και καταδικασμένου 16 φορές σε ισόβια Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές, η κυβέρνηση της απόλυτης φαιδρότητας επιδεικνύει ασέβεια για μία ακόμη φορά στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας»  έγραψε στο twitter o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.  

"Για εμάς όλους, και όταν λέω όλους εννοώ όλες τις οικογένειες των θυμάτων του κ. Κουφοντίνα προσωπικώς αλλά και της 17 Νοέμβρη συνολικά, αυτό έρχεται ως κερασάκι σε μία τούρτα των τριών τελευταίων χρόνων, όπου η μία απόκλιση απέναντι στους νεκρούς μας έρχεται πάνω στην άλλη", τόνισε από την πλευρά της η Αλεξία  Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αντιδράσεις για τη μεταγωγή Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές εκδηλώθηκαν και από  άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.   

«Ένας εγκληματίας που δεν έχει νιώσει την ανάγκη για μισή συγνώμη ΔΕΝ μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής. Στερώντας μάλιστα τη θέση από τον επόμενο στη λίστα ανώνυμο φυλακισμένο που έχει μετανιώσει για τα εγκλήματά του & προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία» έγραψε στο twitter o επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 

«Την ώρα που η Ελλάδα πενθεί τους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι, αυτή την ώρα, βρήκε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του δολοφόνου της 17Ν Δ. Κουφοντίνα για μεταφορά του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου. Στην προσπάθεια της να αλλάξει την πολιτική ατζέντα η κυβέρνηση, δείχνει ότι δεν σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες. Όταν μάλιστα, ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν έχει ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει στην μνήμη των νεκρών της 17Ν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων. 
.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Οι μεταγωγές δεν ανακοινώνονται κ. Μητσοτάκη  

Απαντώντας στην έντονη κριτική, το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστήριξε «ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός».

«Η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας» πρόσθεσε το Υπουργείο, το οποίο ανέφερε ακόμα ότι η συγκεκριμένη απόφαση «ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα».

Πηγές του  Υπουργείου υποστηρίζουν επίσης ότι ότι η μεταγωγή έγινε στο πλαίσιο της εξαγγελίας του Σταύρου Κοντονή με στόχο η φυλακή Κορυδαλλού να μετατραπεί «βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων» και να αναδιοργανωθεί συνολικά. 


 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top