Γνώριζαν από νωρίς για τους νεκρούς στο Μάτι - Το παραδέχθηκε ο Κουρουμπλής

Μαρτυρίες ότι πριν νυχτώσει είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχαν νεκροί

Γνώριζε η κυβέρνηση από το απόγευμα της Δευτέρας, πριν νυχτώσει, ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι, αλλά δεν θεώρησε «ασφαλή» την πληροφορία, ομολόγησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο κ. Κουρουμπλής παραδέχθηκε ότι πράγματι υπήρχε η πληροφορία για νεκρούς πολύ πριν την ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Κέντρο Επιχειρήσεων στις 23:30 το βράδυ, όπου δεν έγινε καμία αναφορά για νεκρούς, κι αυτό γιατί όπως είπε η πληροφορία ήρθε από τους άνδρες υποβρύχιων καταδρομών που έσπευσαν στο Κόκκινο Λιμανάκι για να σώσουν τους εγκλωβισμένους, οι οποίοι επιχειρούσαν στη θάλασσα κι έτσι δε θεωρήθηκε ασφαλής. 

Επικεφαλής ΟΥΚ: «Λίγο πριν νυχτώσει γνωρίζαμε ότι υπήρχαν νεκροί»

Λίγο νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής ομάδας 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους από παραλία στο Μάτι, αποκάλυψε ότι πριν νυχτώσει η ομάδα του είχε εντοπίσει νεκρούς, γεγονός για το οποίο ενημέρωσαν τον αρχηγό που αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο Ραμάντα.

«Εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πριν βραδιάσει. Δεν είχε πέσει το σκοτάδι. Μάλιστα πολύ σύντομα, αφότου έπεσε το σκοτάδι, ήρθε στο χώρο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο Ραμάντα και αφενός συντόνιζε και αφετέρου βοηθούσε τους ανθρώπους που ήταν εκεί ψυχολογικά. Οπότε ο πρώτος ο οποίος στον οποίο αναφέραμε αυτό το θέμα ήταν ο αρχηγός λίγο αφότου βράδιασε. Και λίγο αργότερα ήρθε κι ο κύριος υφυπουργός στο λιμάνι και ενημερώθηκε κι εκείνος», είπε ο κ. Μπαλτάκος. 

Ο ίδιος ως επικεφαλής της ομάδας συνεχώς ενημέρωνε την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για όσα συνέβαιναν στο σημείο. 

«Το θέαμα ήταν ιδιαίτερα απόκοσμο. Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στη θάλασσα, υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην παραλία, υπήρχαν άνθρωποι που δεν άφηναν τα σπίτια τους με τίποτα, παρότι είχαν καεί, άνθρωποι που έψαχναν τους δικούς τους και υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους στον δρόμο προς το Λιμανάκι», είπε ο κ. Μπαλτάκος.

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: «Στις 20:40 πήραμε κλήση για τον πρώτο νεκρό»

Αποκαλυπτική είναι και η δήλωση του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ο οποίος είπε στον ΣΚΑΪ ότι το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση για τον πρώτο νεκρό στο Μάτι στις 20:40. 

Όπως είπε η υπηρεσία του ενημερώθηκε εκείνη την ώρα για την ύπαρξη νεκρού από τη φωτιά από την Πυροσβεστική, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ενήμερος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top