Καμμένος στο BBC: Στο Μάτι τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν οικοδομική άδεια

Ο ΥΠΕΘΑ είναι ο μόνος υπουργός που επισκέφθηκε το Μάτι

Ο υπουργός Εθνικής άμυνας είναι ο μόνος υπουργός που επισκέφθηκε την περιοχή που επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές. Ο Πάνος Καμμένος μαζί με τον αρχηγό του στρατού ξηράς, επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων στο Μάτι, που στηθήκαν για να βοηθήσουν το έργο της πυροσβεστικής αλλά και να συνδράμουν σε ότι χρειαστούν οι κάτοικοι. 

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

«Όποιος καθόταν στην στεριά, κάηκε! Όποιος έφυγε βαθιά σώθηκε! Στα άπατα;  Ήρθε το Λιμενικό και δεν μπορούσε να πλησιάσει. Μας έλεγαν βουτήξτε να σωθείτε! Πως να βουτήξουμε να σωθούμε. Πως να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι; Ούτε στα ρηχά δεν μπορούν να βουτήξουν».

Με δάκρυα στα μάτια μια 20χρονη κοπέλα και ο πατέρας της εξέφρασαν τον πόνο και την οργή τους στον Πάνο Καμμένο, περιγράφοντας τα όσα τραγικά έζησαν στο μέτωπο της φωτιάς. 

«Δεν υπήρχε προστασία ούτε ελικόπτερα τίποτε, μετά τις 18:00 ήρθαν. Λέτε ψέματα!». 

Καμμένος: Να δώσει ένα μέτρο ο καθένας να ανοίξουν δρόμοι προς τη θάλασσα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ο υπουργός εθνικής άμυνας που επισκέφθηκε τα καμένα της ανατολικής αττικής ήρθε αντιμέτωπος με την αγανάκτηση  κατοίκων  που πάλεψαν για να σωθούν από τη φωτιά.

«Πήγαμε ανάποδα τη Μαραθώνος για να σωθούμε. Γιατί κλείσατε τη Μαραθώνος; Μας αφήσατε στο έλεος! Δεν ήρθε πυροσβεστικό. Τίποτα!»

«Όταν καιγόμασταν αν δεν ήταν ο στρατός θα είχε φτάσει η φωτιά στο Ζούμπερι. Έδωσε διέξοδο στους ανθρώπους» είπε ο Ευάγγελος Μπουρνούς - δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο  υπουργός εθνικής άμυνας μετέβη στο κέντρο συντονισμού και ενημερώθηκε για τις περιπόλους που κάνουν κλιμάκια του στρατού ξηράς.

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ : ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC λέγοντας ότι έχουν τεράστια ευθύνη οι κάτοικοι στο Mάτι καθώς δεν έχουν οικοδομικές άδειες.

«Έχουν κάνει κατάληψη στις ακτές,  χωρίς να εφαρμόζουν τον νόμο. Μετά από την τραγωδία πρέπει να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο και γι’ αυτούς να μην ακολουθούν τους νόμους»

Το δημαρχείο Ραφήνας επισκέφθηκαν επίσης  ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος. 

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Το Μάτι επισκέφθηκε απροειδοποίητα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους και διασώστες και  ενημερώθηκε για τις έρευνες για τους αγνοούμενους.

Επισκέφτηκε το κατεστραμμένο Μάτι ο Μητσοτάκης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top