Τσίπρας: «Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή»

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως «μας περιμένει μία δύσκολη νύχτα» στην Αττική

Για εικόνα ασύμμετρου φαινομένου έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, μετά την ενημέρωση που έλαβε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι. O Αλέξης Τσίπρας έδωσε έμφαση στην «αξία της ανθρώπινης ζωής», η οποία «είναι μεγαλύτερη από κάθε τι»,όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Τσίπρας: Υπόνοιες για σχέδιο εμπρησμού - Επέστρεψε εκτάκτως από τη Βοσνία

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Αττική επεσήμανε πως «μας περιμένει μία δύσκολη νύχτα», ενώ γνωστοποίησε πως επιχειρούν πάνω από 600 πυροσβέστες με πάνω από 300 οχήματα. Όπως εξήγησε, υπάρχουν τρία μεγάλα μέτωπα: στον Κάλαμο, -το οποίο βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο-, στην Κινέτα, -το οποίο είναι ανεξέλεγκτο- και στον Νέο Βουτζά, όπου δίνεται και η μεγαλύτερη έμφαση, καθώς υπάρχουν εγκλωβισμένοι πολίτες.

«Η κατάσταση στην Αττική είναι εκτός ελέγχου» προειδοποίησε και έκανε λόγο για μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Διαβεβαίωσε πάντως, ότι όλα τα σώματα είναι σε πλήρη συντονισμό, και απηύθυνε έκκληση «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

«Πρέπει να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται, καθώς υπάρχουν πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο» πρόσθεσε.  Παράλληλα, έκανε έκκληση στους πολίτες που βλέπουν να καίγονται οι περιουσίες τους λέγοντας: «αυτό που προέχει τώρα δεν είναι το σπίτι ή το αυτοκίνητο, αυτό που έχει αξία μεγαλύτερη από κάθε τι, είναι η ανθρώπινη ζωή».

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι «όλοι πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους» και κατέστησε σαφές ότι «τώρα δεν είναι αποτιμήσεων, αλλά ώρα μάχης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top