«Ναι» από Μπακογιάννη στο «Βόρεια Μακεδονία» - «Όχι» λέει η ΝΔ

Τσιάρας: Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και είναι θεμιτό αυτό

«Ναι» από Μπακογιάννη στο «Βόρεια Μακεδονία» - «Όχι» λέει η ΝΔ

«Ναι» στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» λέει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο Ραδιόφωνο 24/7, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε πως δεν έχει αλλάξει θέση στο Μακεδονικό από το 2008 και πως λέει «ναι» στο Βόρεια Μακεδονία.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ήταν λάθος να παραχωρηθεί η εθνότητα «Μακεδόνας» και η «μακεδονική» γλώσσα, καθώς όπως σημείωσε σε αυτά τα σημεία βρίσκεται η ρίζα του αλυτρωτισμού

Παράλληλα,είπε πως αν η ΝΔ κληθεί να χειριστεί τη συμφωνία θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση στη βάση της σύνθετης ονομασίας.

Τσιάρας: Η ΝΔ λέει «όχι» στο «Βόρεια Μακεδονία»

«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και είναι θεμιτό αυτό» τόνισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τσιάρας, σχολιάζοντας τη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη.

«Ο καθένας έχει τη δική του λογική και βλέπει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά», επεσήμανε, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία λέει «όχι» στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

«Το πλέον σημαντικό που ήταν να μην εκχωρηθεί κάτι που συνδέεται άμεσα με την πατρίδα μας, την Ελλάδα, τη Μακεδονία, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα, με έναν χαρακτηριστικά εύκολο τρόπο δόθηκε από τον κ. Κοτζιά και τον κ. Τσίπρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top