«Μέλι» με τον Ζάεφ, «πάγος» με τον Ερντογάν ο Τσίπρας

Οι δύο συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σε διαφορετικό κλίμα

Στις δύο συναντήσεις που θα γίνουν σε πολύ διαφορετικό κλίμα αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Όπως ανέφερε η σχολιάστρια του Star,  τον Zάεφ η κυβέρνηση θέλει να τον βοηθήσει να πάρει το διαβατήριο για το ΝΑΤΟ ,ώστε να ανακόψει την επέλαση  Ερντογάν στα Βαλκάνια. «Είδαμε σήμερα πως όλοι οι Βαλκάνιοι ηγέτες ήταν στη φιέστα του. Βοηθώντας λοιπόν τα Σκόπια η κυβέρνηση θέλει να κόψει αυτόν τον Γόρδιο Δεσμό» τόνισε η Κ. Μακρή, ενώ πρόσθεσε ότι αντίθετα, με τον Ερντογάν η συνάντηση δεν θα ειναι σε καλό κλίμα, παρότι «οι δύο αντιπροσωπείες επιχείρησαν να βρουν μια κοινή ατζέντα για να γίνει επίσημη συνάντηση».

Όπως πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star o «Σουλτάνος» ζήτησε πρώτο θέμα συζήτησης να ειναι οι 8  Τούρκοι αξιωματικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και δεύτερο οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου. Φυσικά αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό και έτσι η συνάντηση απο επίσημη  θα ειναι άτυπη και θα διαρκέσει μόλις ένα τέταρτο.

Τέλος,  η Κ. Μακρή ανέφερε ότι ο πρωθυπουργος θα αναφερθεί φυσικά στους 2 στρατιωτικούς μας που κρατούνται στην Τουρκία, αν και  η τακτική του είναι πια σαφής στην Αθήνα: Θα τους κρατήαει σαν μοχλό πίεσης και όποτε αποφασίσει ότι θέλει να τα ξαναβρεί με την Ευρώπη , θα τους δώσει πίσω σε ένδειξη καλής θέλησης. «Κανείς όμως δεν ξέρει πότε θα είναι αυτό» κατέληξε η σχολιάστρια του Star. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top