Σκοπιανό και κράτηση στρατιωτικών στο προσκήνιο των επαφών Τσίπρα

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός

Μια εβδομάδα έντονης κινητικότητας ξεκινά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Άμυνας Πάνο Καμμένο θα βρίσκονται Τετάρτη και Πέμπτη στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.  

Εκεί το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο θέμα της ΠΓΔΜ. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ  Στόλτενμπεργ εχει ξεκαθαρίσει πως η πρόσκληση που αναμένει η γειτονική χώρα θα γίνει μόλις ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη συμφωνία των Πρεσπών.  Κατι που συμφώνα με κυβερνητικές πηγές σημαίνει πλήρη διασφάλιση των ελληνικών θέσεων 

Όμως,  στο περιθώριο της Συνόδου ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ένα ραντεβού που έκλεισαν οι δύο ηγέτες πριν από λίγες ημέρες,  όταν ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Η συνεχιζόμενη κράτηση χωρίς να εχει απαγγελθεί κατηγορητήριο των δυο Ελλήνων στρατιωτικών θα είναι από τα βασικά θέματα που θα θέσει στον Τούρκο πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας,  αλλά και τα ανοικτά μέτωπα των ελληνοτουρκικών σχέσεων,  με αιχμή την έντονη προκλητικότητα της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα. 

Αύριο ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Λονδίνο για τη "διαδικασία του Βερολίνου" όπως λέγεται και αφορά σε μια πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ για τα Δυτικά Βαλκάνια και την ευρωπαϊκή τους πορεία. Εκεί θα βρίσκεται και ο Ζόραν Ζάεφ χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα προοπτική για κατ’ ιδίαν συνάντησή  τους.
   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top