Γεννηματά: Είστε αριστεροί στα πίτουρα και δεξιοί στο αλεύρι

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση στη Βουλή και από τους άλλους αρχηγούς

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν στη Βουλή (κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία που ζήτησε η ΝΔ)  και οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά πάντως άσκησε κριτική στην έναρξη της ομιλίας της και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. «Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν κάνει επιλογή τους την πόλωση και τον διχασμό. Το μέτωπο δημιουργήθηκε πριν χρόνια, στις πλατείες του μίσους. Εμείς, λοιπόν, είμαστε απέναντι και σε αυτούς που έλεγαν "Κουβέλη, έκανες τα δικαιώματα κουρέλι" και σε αυτούς που λένε σήμερα "στα όπλα να μπούμε στα Σκόπια". Αντιστρέφω, λοιπόν, το ερώτημα: Εσείς με ποιον είστε; Θα στηρίξετε επιτέλους την εθνική συνεννόηση, την ενότητα του ελληνικού λαού, για να αφήσουμε οριστικά την κρίση πίσω μας ή θα συνεχίσετε τα ίδια παιχνίδια για πολλά χρόνια ακόμη;» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Άσκησε επίσης κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό, για τον οποίο ανέφερε ότι «από αντιευρωπαϊστές έχετε καταλήξει μερκελιστές πράττοντας ότι λέει η καγκελάριος» και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δεν αλλάζετε πρόσωπο αλλά προσωπείο. Πίσω κρύβετε έναν Ιανό. Είσθε αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στ' αλεύρι».

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 

O  Γ.Γ.  της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα της συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ και ζήτησε δημοψήφισμα για το ίδιο ζήτημα.  

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ     

«Με τη φαρσοκωμωδία της γραβάτας, ήρθατε να μας πείτε πως λύσατε το πρόβλημα το χρέους. Αλήθεια, τι άλλαξε; Το ύψος του χρέους που θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, παρέμεινε ίδιο. Στην ουσία, κρύψατε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, μεταθέτοντάς για μια επόμενη περίοδο, που θα είστε πολιτική ανάμνηση» τόνισε ο Γ. Γ. της Κ. Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι «είναι ψέμα πως η εποπτεία τελείωσε. Πανηγυρίζετε γιατί τάχα η νέα περίοδος θα είναι διαφορετική, γιατί λέτε ότι δεν θα αποφασίζουν οι έξω, αλλά εμείς εδώ. Κάποιος που ξέρει να διαβάζει καταλαβαίνει τι διαπραγματευόσασταν τόσες ώρες: πώς θα κρύψετε τη συνέχιση της αυστηρής εποπτείας».  

ΑΙΧΜΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 

Αιχμές διατύπωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ότι ο Σταύρος Θοεδωράκης ήταν έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση, στην περίπτωση που το κόμμα του αποχωρούσε από αυτήν.    
«Θα ήμασταν  σήμερα εδώ για το τέλος των μνημονίων αν η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έριχνε την κυβέρνηση; Και γιατί; Για να κάνουμε χάρη στις καβάτζες του Σώρος; Να περάσουν εκείνοι τη σύνθετη ονομασία; Ξεχάσατε τον κ. Θεοδωράκη; Πρόθυμος αρκεί να φύγουν οι ΑΝΕΛ. Έφτασε να διαλύσει ΚΙΝΑΛ αφήνοντας Γεννηματά με περισσότερα ΑΦΜ από αριθμό βουλευτών της» υποστήριξε ο κ. Καμμένος.  


ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.     

«‘Εχω διαφορές με τον Πάνος Καμμένο αλλά ανθρώπινα  θα τον απαλλάξω απο το άγχος του. Δε θα γίνουμε οι Καμμένοι της κυβέρνησης. Άρα μπορεί να συνεχίσει τα πολυτελή του ταξίδια που αποκάλυψε το Βήμα, καθώς και τα ταξίδια στην Ικαρία με το Σούπερ Πούμα» απάντησε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.     

ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ  


«Η χώρα δεν θέλει Παντελεήμονες, θέλει πολιτική ανάπτυξης.  Τους στέλνετε σε μητροπολίτες  για συσσίτια. Αλλάξτε νοοτροπίες, τους δίνετε μποναμάδες... Πόσο αντέχει έχει ο κόσμος να τους κόβετε μισθίους και συντήξεις και να τους λέτε αγωνιζόμαστε να μην κοπούν οι συντάξεις;» διαρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβάντης.   Ο κ. Λεβέντης άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό. "Υπογράψατε συμφωνία με την οποια ο λαός δεν θα συμφωνούσε με τίποτα και αρχίσατε τις κατηγορίες για ακροδεξιούς…. Κάνατε το ολίσθημα να  αποκαλέσετε ακροδεξιό κάθε διαφωνούντα" ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top