Βαριές κουβέντες στη Βουλή ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

«Είστε πολιτικός απατεώνας» – «Είστε αδίστακτος και ψεύτης»

Τσιπρας Μητσοτακης κοντρα οικονομια ψευτης απατεωνας αδιστακτος Βουλη

Πρωτοφανή κόντρα με βαριές εκφράσεις είχαν στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης , στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης για την οικονομία.

O πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πολιτικό απατεώνα», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά με χαρακτηρισμούς, όπως «αδίστακτος» και «ψεύτης».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πολιτικό αφήγημα για την επόμενη μέρα, ενώ κατηγόρησε – επικαλούμενος δημοσίευσμα – τον πρόεδρο της ΝΔ πως πήγε στο Βερολίνο για να διασφαλίσει ότι θα περικοπούν οι συντάξεις.

«Παραλάβαμε μια κατάσταση δραματική στην οικονομία. Τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από το πρόγραμμα. Εκεί που οι δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν, η δίκη μας πέτυχε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία, ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση-οπερέτα», όπου ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει, και για «παιδί για όλες τις δουλειές».

«Φωνάζατε go back κ. Mέρκελ και σήμερα παρακαλάτε για λόγια συμπάθειας και χτύπημα στην πλάτη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, στο «ντροπή, ντροπή, ντροπή» που του είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε με «ψεύτη, ψεύτη, ψεύτη».

 

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

 

  • Επιθυμείτε διακαώς την περικοπή των συντάξεων και τρέμετε την πιθανότητα αυτή να μην εφαρμοστεί
  • Δεν έχετε το πολιτικό σθένος να αναγνωρίσετε ότι τα πράγματα όντως πάνε καλύτερα. Όποιος δε διαθέτει πολιτικό σθένος, συνήθως αντικαθιστά την απώλεια με πολιτικό θράσος. Το αποδείξατε με την πρόσφατη επίθεση σας στον επίτροπο Μοσκοβισί. Θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χοντροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα. 
  • Πήγατε μέχρι το Βερολίνο να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο. Ντροπή σας κ. Μητσοτάκη. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το ανήθικο πολιτικό σαμποτάζ, δεν πλήττει την κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα;
  • Με τον κ. Μεϊμαράκη είχα έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Όμως είμαι βέβαιος πως σε αντίθεση με αυτή τη ντροπιαστική στάση που εσείς κρατάτε σήμερα, όχι μόνο δε θα εξευτελίζονταν πηγαίνοντας στο Βερολίνο (σ.σ. αν είχε εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ) να παρακαλάει για σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, αλλά θα μου έλεγε «εμείς βάζουμε πλάτη πρώτοι για τις συντάξεις». Εσείς όμως είστε εγκλωβισμένος σε μια αδιέξοδη καταστροφική στάση, επιζήμια για τη χώρα.
  • Το τέλος των μνημονίων, σας κάνει να αισθάνεστε ότι φεύγει η γη κάτω από τα πόδια σας.
  • Για Σκόπια: Υιοθετώντας το λόγο και τις πρακτικές μιας νέας εθνικοφροσύνης, προσφέρετε πολιτική κάλυψη στο φασισμό. Δώσατε την ευκαιρία σε κάθε λογής εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες, να βγουν το προσκήνιο. Να απειλούν, να προπηλακίζουν, να βιαιοπραγούν. Να φωνάζουν σε αντισυγκεντρώσεις, δήθεν για τη Μακεδονία. (…)Είχατε μια ιστορική ευκαιρία, να διαλέξετε τη σωστή πλευρά της ιστορίας, να τιμήσετε την φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή παράδοση της παράταξης σας. (…) Συμπλέετε απόλυτα με τον Γκρουέφσκι και τους εθνικιστές στην ΠΓΔΜ.
  • Η ακροδεξιά είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων. Και εσείς αποδεικνύετε ότι είστε ένας από αυτούς. Ένας πολιτικός απατεώνας
  • Για προσφυγικό: Βγήκατε και κατηγορήσατε εμένα και την καγκελάριο Μέρκελ ότι κάνουμε παζάρια. Ότι δήθεν ανταλλάξαμε τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά, με τη δημιουργία νέων hotspots. Πραγματικά, υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας;
  • Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα βγαίνει οριστικά και καθαρά από τα μνημόνια. Το τέλος των μνημονίων δεν είναι ένα σύνθημα, κάτι αόριστο, αλλά μετουσιώνεται σε πολιτικές παρεμβάσεις.

 

Τι απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

  • Η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο.
  • Αν ρωτήσετε τους πολίτες σε ποιον ταιριάζουν οι λέξεις πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας θα πουν στον Αλέξη Τσίπρα.
  • Για τρία χρόνια από το δημοψήφισμα: Τις συνέπειες του  του «μαύρου 2015» τις πληρώνουμε ακόμη στη μορφή φτώχειας, ανασφάλειας, φόρων και capital controls. Τρία χρόνια μετά το "όχι" συνεχίζετε να διχάζετε και να κυβερνάτε με ψέματα.

Διαβάστε ακόμη: Δημοψήφισμα 5 Ιουλίου 2015: Οι στιγμές που δε θα ξεχάσουμε

  • Φωνάζατε "go back κ. Mέρκελ" και σήμερα παρακαλάτε για λόγια συμπάθειας και χτήπημα στην πλάτη. Γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές και οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκλής. Υπογράφατε τα όσα είχατε καταγγείλει, αλλά δεν μπορείτε να υλοποιήσετε τίποτα, γιατί είστε ανίκανοι.
  • Η λάσπη που πετάτε, δεν με ακουμπά. Εμείς αποκαταστήσαμε τη Δημοκρατία, δεν έχετε δικαίωμα να μας ταυτίζετε εσείς με τον φασισμό. Ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που φώναζε μαζί τους στις πλατείες για προδότες και κρεμάλες. Εσείς κυβερνάτε εδώ και 2,5 χρόνια με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Εσείς ψάχνατε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο.
  • Για Σκόπια: Χθες μάθαμε ότι υπάρχει και μακεδονικός στρατός. Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι λίγο αργά για δάκρυα. Είχαμε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία παράγει τετελεσμένα από την υπογραφή της. Γι’αυτό καταθέσαμε την πρόταση μομφής & θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Δυστυχώς είχαμε δίκιο.
  • Τελειώνετε με την προπαγάνδα και μην προκαλείτε άλλο τους Έλληνες. Και επιτέλους, εσείς και κάποιοι στην Ευρώπη που επιμένουν να σας σιγοντάρουν, δείξτε αν μη τι άλλο, λίγο σεβασμό σε ένα λαό που υποφέρει λόγω των δικών σας τραγικών επιλογών.
  • Μεταξύ του διπλού νομίσματος Βαρουφάκη και των μνημονίων που έρχονται γραμμένα στα αγγλικά, υπάρχει και ο δικός μας δρόμος: Ο δρόμος του μέτρου, της αλήθειας και της πειστικής επιχειρηματολογίας. Ο ρόλος του ισότιμου συνομιλητή και όχι του επαναστάτη που μετατρέπεται σε "yes man".
  • Θα διεκδικήσουμε τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα
  • Για τα περί επαφών στο Βερολίνο για τις περικοπές στις συντάξεις: Είστε ψεύτης με "Ψ" κεφαλαίο, που αναπαράγετε άθλια δημοσιεύματα. Είστε διπλός ψεύτης που με συγκρίνετε με τον κ. Όρμπαν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top