Τσίπρας μετά την τετραμερή: Βαλκάνια χωρίς εθνικισμούς

Στην ανάγκη συν-ανάπτυξης και συνεργασίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός

Δηλώσεις Τσίπρα μετά την τετραμερή σύνοδο

Την ανάγκη για Βαλκάνια χωρίς εθνικισμούς αλλά με συν-ανάπτυξη και συνεργασία επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της τετραμερούς  συνόδου κορυφής Ελλάδας- Σερβίας- Ρουμανίας –Βουλγαρίας.  

 Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι με τη συμμετοχή και των αρμόδιων υπουργών, συζήτησαν στην τετραμερή για συγκεκριμένα έργα που θα προχωρήσουν την επόμενη περίοδο. 

Αναφέρθηκε επίσης στις σιδηροδρομικές διασυνδέσεις Θεσσαλονίκης-Ρούσε και Θεσσαλονίκης-Σκοπίων-Βελιγραδίου, τα ενεργειακά έργα όπως ο αγωγός IGB και ο Κάθετος Διάδρομος.

«Θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας ένα νέο, δυναμικό μέλλον για την περιοχή των Βαλκανίων, αρκεί να έχουμε όραμα για την περιοχή μας και πίστη στις δυνάμεις μας και να τολμάμε να κάνουμε βήματα προόδου ακόμη κι αν αυτά χρειαστεί πολλές φορές αυτά να τα κάνουμε κόντρα στο ρεύμα», είπε ο Αλ. Τσίπρας. 

«Με αυτά τα βήματα όμως μόνο», τόνισε, «μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για Βαλκάνια ευρωπαϊκά, δημοκρατικά, που δεν θα ταλανίζονται από τους λογής εθνικισμούς, τη φοβικότητα και την εσωστρέφεια ή την αδράνεια, αλλά θα είναι σταθερά προσανατολισμένα στη συν-ανάπτυξη και τη συνεργασία».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top