Κλείνει το μάτι στην κυβέρνηση για τις συντάξεις ο Μοσκοβισί

«Θα το εξετάσουμε στις 15 Οκτωβρίου»

Ορθάνοικτο ενδεχόμενο να μη γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις από 1/1/2019, το οποίο αποτελεί... διακαή πόθο της κυβέρνσηης, άφησε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε – όπως και χθες στη Βουλή – πως «pacta sunt servanta, οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται».

Ωστόσο, απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση για τις περικοπές στις συντάξεις το 2019, είπε: «Θα το εξετάσουμε σε ένα συνολικό πλαίσιο στις 15 Οκτωβρίου. Για πρώτη φορά η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης θα καταθέσουν ένα προσχέδιο προϋπολογισμού και θα εξεταστεί η χρηματοδοτική ισορροπία. Αυτές οι δύο παράμετροι θα επηρεάσουν την κρίση μας».

Διαβάστε ακόμη: Έντονη κόντρα Μοσκοβισί – Χατζηδάκη για το τέταρτο μνημόνιο

Ο Πιέρ Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα ορίζει η ίδια την πολιτική της μετά το τέλος του προγράμματος, έχοντας όμως «στο πλευρό της τους Ευρωπαίος εταίρους της».

«Δεν θα επιστρέψει η τρόικα, δεν αλλάξαμε το γκρι κοστούμι και βάλαμε λευκό. Αυτό που συμβαίνει είναι - όπως σε όλες τις χώρες, όπου υπήρξε πρόγραμμα - να υπάρχει επιτήρηση» σημείωσε.

«Πάγος» από Σεντένο: Δεν είναι επιλογή το πισωγύρισμα

Την ίδια ώρα, όμως, ο πρόεδρος του Eurogroup μοιάζει να βάζει «πάγο» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Αναμένω ότι η Ελλάδα δε θα παρεκκλίνει από τις προηγούμενες δεσμεύσεις της και, ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιήσει το φάσμα των πολιτικών επιλογών που ανακύπτουν από την έξοδο του προγράμματος με έξυπνο και υπεύθυνο τρόπο. Το πισωγύρισμα δεν είναι πραγματικά μια επιλογή» δήλωσε ο Μάριο Σεντένο σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.
 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top