Έντονη κόντρα Μοσκοβισί – Χατζηδάκη για το τέταρτο μνημόνιο

Τζανακόπουλος: Θυμώνει με την αλήθεια ο κ. Χατζηδάκης

Κόντρα με τον Πιέρ Μοσκοβισί σε υψηλούς τόνους για το τέταρτο μνημόνιο είχε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε τις πανηγυρικές δηλώσεις περί τέλους των μνημονίων, καλώντας ωστόσο την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει.

«Υπάρχει απόσταση να καλυφθεί. Σας καλώ να είστε σώφρονες και επιφυλακτικοί, όχι γιατί έχουμε φετίχ με την λιτότητα αλλά για να αποφύγουμε να παραστρατήσει και πάλι η Ελλάδα» είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο ίδιος «αποθέωσε» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας πως καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε αυτό που έκανε: να ψηφίσει 450 μεταρρυθμίσεις μόνο στο τρίτο πρόγραμμα.

Παράλληλα, είπε ότι το πρόγραμμα μεταμνημονιακής επιτήρησης δεν είναι τέταρτο μνημόνιο και πως η Ελλάδα γίνεται και πάλι κανονική χώρα: «Δεν ζητούμε νέες μεταρρυθμίσεις, δεν έχουμε εποπτεία τύπου τρόικας. Δεν θα υπάρχει λιτότητα στο διηνεκές».

Χατζηδάκης: Όπως και να το βαφτίσουμε, είναι τέταρτο μνημόνιο

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε έντονο ύφος απάντησε στον Μοσκοβισί πως «όπως να το βαφτίσουμε, οι πολίτες ξέρουν ότι πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο».

«Η Ελλάδα είναι μόνο στα λόγια κανονική χώρα» αποκρίθηκε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος ευθέως κάλεσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο να δώσει απαντήσεις για το σενάριο ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τους δανειστές την ακύρωση του μέτρου  της περικοπής των συντάξεων».

«Καλοδεχούμενο αν γίνει, να το ξέρουμε για να διαμορφώσουμε κι εμείς αντίστοιχα το πρόγραμμα μας» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.

Ο Μοσκοβισί απάντησε στο θέμα αυτό κατά τη δευτερολογία του, με τρόπο που αφήνει παράθυρο ανοικτό για να επανεξεταστεί το μέτρο.

«Pacta sunt servanda. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Αλλά το Pacta sunt servanda είναι μια πολυσχιδής έννοια. Με την Ελλάδα θα εξετάζουμε κάθε εξάμηνο τον προϋπολογισμό της κα μαζί θα βλέπουμε πως τηρούνται οι δεσμεύσεις» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Τζανακόπουλος: Θυμώνει με την αλήθεια ο κ. Χατζηδάκης

«Ο κ. Χατζηδάκης θύμωσε με το γεγονός ότι ο κ. Μοσκοβισί είπε το αυτονόητο» σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και η Ελλάδα πέτυχε μία πολύ θετική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, η οποία το καθιστά πλέον βιώσιμο» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλώντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ έχει κατεδαφιστεί».

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top