Επιμένει για Σκοπιανό η FAZ: Ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως θα δεχτεί τη συμφωνία

Κόντρα στο twitter ανάμεσα σε Σπυράκη και Μάρτενς: Τσεκάρετε τις πηγές σας – Με παραφράζετε

Επανέρχεται για Σκοπιανό και Μητσοτάκη η FAZ

Στο θέμα με τις πληροφορίες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στηρίζει στη συμφωνία με τα Σκόπια ως πρωθυπουργός, επανέρχεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ ).

Σε δημοσίευμα του Michael Martens με τίτλο «το δίλημμα των Ελλήνων εθνικιστών», η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως οι πληροφορίες που μετέδωσε προκάλεσαν έντονη διαμάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει, μάλιστα, ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Σκόπια, η αντιπολίτευση τάσσεται ευθέως κατά της λύσης και τονίζει πως θα την καταψηφίσει.

Διαβάστε ακόμη: Δημοσίευμα της FAZ και νέα κόντρα ΝΔ - Τσίπρα για «διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη» για το όνομα

Το δημοσίευμα κάνει μία μίνι ιστορική αναδρομή στο Σκοπιανό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινού προέδρου της ΝΔ, έπεσε το 1993 εξαιτίας των διαφωνιών με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά για την ονομασία.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος παραθέτει εκ νέου την πληροφορία από το Βερολίνο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα υποσχεθεί πως δεν θα αναστρέψει μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια.

Κόντρα στο twitter ανάμεσα σε Σπυράκη και Μάρτενς

Η πληροφορία αυτή, εκτός από την σκληρή κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, είχε προκαλέσει και διαδικτυακό «καυγά» ανάμεσα στον Martens και τη Μαρία Σπυράκη.

* Διαδικτυακό "καυγά" είχαν η Μαρία Σπυράκη και ο Michael Martens

«Αυτό είναι επίσημο: η ΝΔ είναι έτοιμη να καταψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας. Να τσεκάρετε τις πηγές σας» σχολίασε η εκπρόσωπος της ΝΔ, σχετικά με το αρχικό δημοσίευμα της FAZ.

«Αγαπητή κυρία Σπυράκη, αν αναπαράγετε αυτά που λέω, σας παρακαλώ κάν' τε το σωστά. Οι πηγές μου ποτέ δεν μου είπαν ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Φυσικά η Ν.Δ. Θα είναι εναντίον. Αυτό που έγραψα ήταν ότι: "Μου είπαν πως ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε αρκετούς συνομιλητές ότι δεν θα πήγαινε κατά της συμφωνίας αν εκλεγόταν πρωθυπουργός”» απάντησε ο Γερμανός δημοσιογράφος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top