Δημοσίευμα της FAZ και νέα κόντρα ΝΔ - Τσίπρα για «διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη» για το όνομα

Κυβέρνηση: «Τσάμπα μάγκας ο Μητσοτάκης» - Διαψεύδει η ΝΔ και μιλά για «θράσος Τσίπρα»

Νέα κόντρα με Τσίπρα από δημοσίευμα της FAZ για Μητσοτάκη

Νέα εστία μεγάλης πολιτικής έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πυροδότησε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας    Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ ), σύμφωνα με το οποίο «πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό» και ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να δήλωσε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μη χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».

Με αφορμή το δημοσίευμα,  κυβερνητικές πηγές ζητούν από τον κ. Μητσοτάκη «να απαντήσει με παρρησία:

1) Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως «δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό»;

2) Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ “προκειμένου να μη χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ”»;.

Οι ίδιες πηγές καταλήγουν:

«Εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος αλλά και τσάμπα μάγκας».

Διαψεύδει η ΝΔ και αναφέρεται σε «θράσος  Τσίπρα που ζητάει και τα ρέστα»

Απαντώντας, η ΝΔ διαψεύδει κατηγορηματικά  το δημοσίευμα της FAZ και επιτίθεται στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγος για  «θράσος του κ. Τσίπρα να ζητάει και τα ρέστα».   

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ:

«Δεν μας εκπλήσσει το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητάει και τα ρέστα από τη Νέα Δημοκρατία για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε. Ούτε το γεγονός ότι χαμογελούσε, ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για Μακεδόνες, εννοώντας τους συμπατριώτες του.

Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών που ήδη παράγει τετελεσμένα.

Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα της FAZ, είναι απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη. Εν αντιθέσει με τον Αλ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια ακριβώς γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Όπως ακριβώς η ΝΔ έθεσε προ των ευθυνών της την κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top