Τσίπρας για γεύμα: «Ήταν πολύ καλό το κλίμα, σχεδόν σαν τραπέζι γάμου»

Χαμογελαστός και ικανοποιημένος με τις εξελίξεις

Νέα ενημέρωση 20:29

«Ήταν πολύ καλό το κλίμα, σχεδόν σαν τραπέζι γάμου» απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς από δημοσιογράφους πώς ήταν το κλίμα στο γεύμα στην πλευρά της ΠΓΔΜ, στην όχθη της Μεγάλης Πρέσπας, αμέσως μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στους Ψαράδες.

Στο Οτέσοβο με πλούσιο γεύμα σφράγισαν τη συμφωνία Τσίπρας – Ζάεφ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο συλλαλητήριο στο Πισοδέρι – Στους 14 οι τραυματίες

Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στη Βόρεια Ελλάδα την ώρα που υπέγραφε ο Τσίπρας

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αρνήθηκε να πει οτιδήποτε άλλο και περιορίστηκε στο να χαιρετίσει το κοινό, πριν αναχωρήσει από τους Ψαράδες για την Αθήνα.

Μετά από την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία της γειτονικής χώρας Τσίπρας και Ζάεφ έβαλαν πλώρη για το Οτέσοβο των Σκοπίων στην άλλη όχθη της Μεγάλης Πρέσπας.

Οι δύο ηγέτες, μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών, τον ειδικό διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς, την επίτροπο Εξωτερικών Υποθέσεων, Φεντερίκα Μογκερίνι και τον επίτροπο διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο και έφτασαν στην απέναντι πλευρά, όπου είχε ετοιμαστεί ένα πλούσιο τραπέζι με παραδοσιακές γεύσεις της ΠΓΔΜ.

Την ίδια ώρα, στο Πισοδέρι εκτυλίσσονταν άγρια επεισόδια, μεταξύ των Ελλήνων που διαδήλωναν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί έκαναν ρίψη χημικών, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Περίπου 8 άτομα τραυματίστηκαν. Μάλιστα, έγιναν αναφορές ότι τα ΜΑΤ δε δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών σε γυναίκες και παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top