Κάτια Μαρκή: «Καμία αρμοδιότητα δεν έχει συνταγματικά ο Παυλόπουλος για τη συμφωνία»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Σκοπιανό και τη συμφωνία, αλλά και το γιατί αιφνιδίως η αντιπολίτευση τον στοχοποίησε, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Από χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει μπει στο στόχαστρο και της Νέας Δημοκρατίας. Είδαμε σήμερα τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατάλαβα -μπορεί και λάθος- ότι δεν ήταν σε καλό κλίμα  αυτή η συνάντηση. Τον έχουν στοχοποιήσει και οι μακεδονικές οργανώσεις, οι οποίες του ζητούν να αναλάβει δράση. Έχει περιθώριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κάνει κάτι; Απολύτως κανένα! Ο κύριος Παυλόπουλος δεν είναι Ιβανόφ. Ο Ιβανόφ μπορεί να υπογράψει τη συμφωνία! Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ο κύριος Παυλόπουλος είναι: αν ψηφιζόταν η συμφωνία, στην πορεία να μην την υπογράψει! Αυτό όμως έχει δυο μειονεκτήματα! Πρώτα από όλα δεν την φέρνει τώρα ο Πρωθυπουργός για ψηφοφορία και δεύτερον, φαντάζεστε εκλεγμένη κυβέρνηση, να την ψήφιζε στην Βουλή και να αρνούνταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Θα υπήρχε ο απόλυτος διχασμός και η απόλυτη πόλωση μέσα στη χώρα. Άρα λοιπόν, τώρα δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα ο κ. Παυλόπουλος. Το θέμα είναι στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και της εκλεγμένης κυβέρνησης», είπε η Κάτια Μακρή, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο «καυτό θέμα» της ονομασίας.

Στη συνέχεια η Μάρα Ζαχαρέα πρόσθεσε: «Άλλωστε μην ξεχνάμε πως την σημαία της αλλαγής του αλυτρωτικού Συντάγματος των Σκοπίων, πρώτος ή από τους πρώτους, την σήκωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

 

 

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top