Σπίρτζης μαινόμενος κατά ΤΑΙΠΕΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις!

Τα «αγκάθια» και οι καθυστερήσεις στις συζητήσεις με την τρόικα που ξανάρχισαν

Ξεκίνησαν σήμερα οι συζητήσεις με την τρόικα για την ολοκλήρωση της τέταρτης  αξιολόγησης, με τον υπουργό  Μεταφορών και Υποδομών  «να κλέβει» την παράσταση την παράσταση την ίδια ώρα για τις  ιδιωτικοποιήσεις,  με τα όσα δήλωσε  κατά του ΤΑΙΠΕΔ  για την αποκρατικοποίηση της  Εγνατίας Οδού  και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».    

 Ο Χρήστος Σπίρτζης επιτέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ για τις καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αν τον έκανε το διαγωνισμό το υπουργείο, θα είχαμε τελειώσει και θα είχαμε πετύχει τριπλάσιο τίμημα. Οι Σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν τεχνοκρατική ανεπάρκεια»!  

Για την Εγνατία δήλωσε ότι «δεν είχαμε πολλά να πούμε», ενώ έδωσε διευκρινίσεις για τα αναλογικά διόδια κα το  πώς θα "κουμπώνει" το κεντρικό σύστημα με τα περιφερειακά, με την πρόθεση της κυβέρνησης να είναι η λειτουργία του ίδιου συστήματος με άλλες γειτονικές χώρες, αλλά και  η εγκατάσταση δορυφορικού συστήματος  για βαριά φορτηγά.

Όσον αφορά στο Ελληνικό, ανακοίνωσε  ότι πολύ σύντομα θα γίνει η μεταφορά του αμαξοστάσιου της ΟΣΥ από τον χώρο, όπως και της ΥΠΑ.

Εντύπωση προκάλεσε και ότι για τις μειώσεις συντάξεων- αφορολόγητου ο κ. Σπίρτζης δήλωσε: «Πιστεύω ότι πάει τόσο καλά η οικονομία, που μπορεί να μας πούνε να τα αφήσουμε»!

Όσον αφορά την επανέναρξη των συζητήσεων με την τρόικα,   το μεσημέρι καταγράφηκαν τα «αγκάθια»  που εξακολουθούν να υπάρχουν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με ένα από αυτά να είναι – όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη  - το ζήτημα της ΔΕΠΑ.

Στο ζήτημα των αντικειμενικών αξιών,  σύμφωνα με πληροφορίες,  δόθηκε παράταση στην ελληνική πλευρά, ενώ οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ φέρεται να μην έχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους ήδη υπάρχοντες.         

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top