Μήνυμα Καμμένου προς Άγκυρα για ειρήνη στα Βαλκάνια

Στη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας

Μήνυμα Καμμένου προς Άγκυρα για ειρήνη στα Βαλκάνια

Μήνυμα προς Τουρκία – Σκόπια (χωρίς να κατανομάσει τις συγκεκριμένες χώρες)  έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας Mihai Fifor που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

 «Ελλάδα και Ρουμανία βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης όπου οι απειλές ασφαλείας είναι ορατές και μεγαλύτερες. Έχουμε, όμως, την πρόθεση, την ισχύ και την αποφασιστικότητα να τις αντιμετωπίσουμε μέσα από μία σειρά συντονισμένων πρωτοβουλιών και δράσεων.  Επιδιώκουμε και δημιουργούμε ένα τόξο σταθερότητας και ασφάλειας που θα ξεκινά από τα Βαλκάνια και θα εκτείνεται μέχρι τη Μέση Ανατολή και στέλνουμε ένα μήνυμα στα κράτη που προσβλέπουν στη συνεργασία και τη σταθερότητα να ενωθούν μαζί μας για την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας» δήλωσε ο κ. Καμμένος.  

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι ευελπιστεί πως σύντομα «θα μπορούμε να ανακοινώσουμε αυτές τις πολύ σημαντικές συνεργασίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα των δύο χωρών» και ότι «το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας θα είναι προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων μας όσο και των χωρών μας και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής».

Τέλος, ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας για την υποστήριξή του «όσον αφορά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές».

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top