Από σήμερα τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς

Υπερψηφίστηκε το άρθρο 8 - Τσίπρας: Να βιώσουν καλύτερο μέλλον τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού - Πρώτη δημοσίευση: 15.13

Ανάδοχοι γονείς μπορούν να γίνονται από σήμερα τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπερψηφίστηκε με 161 «ναι» έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν, σε σύνολο 264 παρόντων βουλευτών.

Πριν την ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 8, την οποία είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή, είχε ψηφιστεί επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Υπέρ ψήφισαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «παρών» το ΚΚΕ και «κατά» η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Παρών στη Βουλή ο πρωθυπουργός: Να βιώσουν καλύτερο μέλλον τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού

«Έχω την αίσθηση ότι δημόσια συζήτηση εστιάστηκε, κακώς για την άποψή μου, σε ένα μόνο άρθρο του νομοσχεδίου. Δεν το θεωρώ ασήμαντο, ωστόσο νομίζω ότι το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή και μεγαλώνουν στα ιδρύματα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Ολομέλειας.

* Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Τι είπε ο πρωθυπουργός

Το μεγάλο θέμα σήμερα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή και μεγαλώνουν στα ιδρύματα. Παιδιά, τα οποία, δυστυχώς, στα μάτια της πολιτείας μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν αόρατα. Παιδιά ενός κατώτερου θεού που στερούνται της δυνατότητας να ζουν και να ωριμάζουν σε ένα σπίτι, σε μία οικογένεια

Το νομοσχέδιο δικαιώνει τους ανθρώπους που περιμένουν χρόνια για ένα παιδί. Η αναδοχή και η υιοθεσία θα γίνονται σε 8-12 μήνες. Μετατρέπουμε μια υπόθεση που σήμερα είναι φθορά ψυχής αρκετών χρόνων, σε μια υπόθεση που θα διεκπεραιώνεται σε 1 χρόνο. Διασφαλίζει ότι όταν το παιδί ενηλικιωθεί, θα μπορεί να ανατρέξει στα στοιχεία του και να βρει τις ρίζες και τους φυσικούς του γονείς.

Το θέμα που προκάλεσε αρκετή σύγχυση στο δημόσιο διάλογο, ήταν η ταύτιση αναδοχής και υιοθεσίας. Η αναδοχή προβλέπει ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στους φυσικούς του γονείς.

Μια μερίδα των αντιδράσεων προέρχεται από αυτούς που το μίσος τούς τρέφει και τρέφονται από αυτό.

Επίθεση σε Μητσοτάκη: Τον ευχαριστούμε γιατί κάνει τα πράγματα πιο καθαρά σε ορισμένους που πιστέψανε ότι είναι δήθεν πολιτικός του φιλελεύθερου κέντρου

Στα θεωρεία και πάλι ο Jason - Αντιγόνη

Στα θεωρεία της Βουλής βρέθηκε και πάλι το Jason – Αντιγόνη, όπως και αρκετά μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος, Τρανς και Ίντερσεξ).

* Ο Jason - Αντιγόνη Dane στα θεωρεία της Βουλής

Διαβάστε ακόμη: Τα "μαζεύει" ο Κατσίκης: "Δεν ταυτίζω την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία"

Ο Jason – Αντιγόνη είχε δώσει και χθες το παρών, ωστόσο αποχώρησε στο ομοφοβικό παραλήρημα του κ. Κατσίκη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top