«Διακοσμητικά» τα POS για χιλιάδες επαγγελματίες

Το 30% των POS που τοποθετήθηκαν πέρυσι δεν έχει κάνει ούτε μία συναλλαγή

«Διακοσμητικά» τα POS για χιλιάδες επαγγελματίες

Για… διακοσμητική χρήση έχουν χιλιάδες επαγγελματίες τα τερματικά μηχανήματα POS , αφού αποφεύγουν να τα χρησιμοποιήσουν για τις εγχρήματες συναλλαγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 30% των τερματικών που εγκαταστάθηκαν στην πρώτη φάση της υποχρεωτικότητας του νόμου, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2017, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία συναλλαγή μέχρι σήμερα.

Τι σημαίνει αυτό; Αρκετές επιχειρήσεις συμφωνούν με τον πελάτη να πληρώσει με μετρητά και σε χαμηλότερη τιμή, αντί να πληρώσει με κάρτα. Μια παραλλαγή δηλαδή της παλιάς πρακτικής για δύο τιμές στα προϊόντα: μια με απόδειξη και μια χαμηλότερη χωρίς απόδειξη.

Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται με βάση πρόσφατα στοιχεία της Cardlink, από τα οποία προκύπτει ότι τα τερματικά που μπήκαν κατά την πρώτη φάση της υποχρεωτικής συμμόρφωσης, αντιπροσωπεύουν το 40% του συνόλου των POS, αλλά μέσα από αυτά πραγματοποιείται μόλις το 6% των συναλλαγών.

Πάντως, ο συνολικός τζίρος της αγοράς με «πλαστικό χρήμα», δηλαδή οι αγορές και οι συναλλαγές που γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα από POS, κινείται ανοδικά, αφού η εκτίμηση για το 2018 είναι πως θα διαμορφωθεί στα 27 δισ. ευρώ (από 23,5 δισ. ευρώ το 2017).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top