Οι Αλβανοί διεκδικούν και τη Φλώρινα

Νέο ρεσιτάλ αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας

Κάθε μέρα κι ένα άλλο σενάριο σκαρφίζονται οι αλβανοί για να ικανοποιήσουν τον αλυτρωτισμό τους. Αυτή τη φορά τα έβαλαν με τους Έλληνες που δήθεν τους έδιωξαν απο τη «χαμένη τους πατρίδα», τη Φλώρινα!  

«Απο τα παλιά χρόνια η Καστοριά και η Φλώρινα ήταν δυο περιοχές που προστάτευαν τις αλβανικές τους ρίζες» υποστηρίζει αλβανικό ντοκιμαντέρ.  Το επεισόδιο "διεκδικώντας ανύπαρκτες πατρίδες" μόλις ξεκινά. Ετοιμαστείτε να μάθετε την ιστορία όπως μόνο οι…  Αλβανοί γνωρίζουν!  Σήμερα στο στόχαστρο μπαίνει το χωριό Λέχοβο της Φλώρινας, το οποίο φυσικά τους…  ανήκει.

«Οι κάτοικοι του Λέχοβο δεν έχουν αλβανική υπηκοόητα κι όμως είναι Αλβανοί. Σύμφωνα με την ιστορία εδώ έφθασαν  Αλβανοί που διώχθηκαν απο το Σούλι. Το Λέχοβο είναι μόλις μια ώρα απο από το Μπιλίστ (πόλη της Αλβανίας)» υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ.  

ΜΑΘΗΜΑΤΑ "ΙΣΤΟΡΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ -Ο "ΔΙΩΓΜΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"
 

Με την ίδια λογική όποιο χωριό των Αλβανών απέχει λιγότερο της μιας ώρας απο τα σύνορά μας θα πρέπει να είναι Ελληνικό. Στο νέο 30λεπτο ντοκιμαντέρ θα μάθουμε επίσης κάτι που δε γνωρίζαμε, ότι  «οι αιμοσταγείς Έλληνες έδιωξαν βίαια τους Αλβανούς απο τη Φλώρινα»!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ «ο διωγμός τους ήταν τεράστιος. Στη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923 η Ελλάδα και η Τουρκία ανοίγουν το δρόμο για μια πικρή ανταλλαγή πληθυσμών,στην πραγματικότητα ήταν μια εθνοκάθαρση κατά των Αλβανών απο τα αυτόχθονα εδάφη τους». Υποστηρίζει ακόμη  ότι «οι ελληνικές αρχές είχαν μετατρέψει την  περιοχή σε μια μαρτυρική ζώνη, όπως έγινε εδώ (στη Φλώρινα), έτσι και στην Τσαμουριά,  κόντρα όμως στην ελληνική προπαγάνδα, δρούσαν πολλά αγωνιστικά κινήματα».

Για «μυθοπλασίες και μυθεύματα» κάνει λόγο ο εθνολόγος Δημήτρη Ευαγγελίδης, μιλώντας στο Star, σχολιάζοντας τις αλβανικές δοξασίες.     

Από την πλευρά του ο Αλβανός ακαδημαϊκός Μπεκίρ Μέτα υποστηρίζει ότι «οι  Αλβανοί της Μακεδονίας, της Καστοριάς, της Κόνιτσας ήταν στις μοναδικές τους πατρίδες, στα χωριά τους, τα οποία εκκαθαρίστηκαν  ολοκληρωτικά».

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ

Γράφοντας τις τελευταίες λέξεις στο καλοστημένο τους σενάριο ζητούν και τα ρέστα γιατί οι ονομασίες των χωριών είναι ελληνικές και όχι αλβανικές.  

«Είναι το Λεγκοβάνι, το Μπαλαμένη και το Λέκοβο, τα δύο πρώτα έχουν αλλάξει ονομασία, λέγονται Φλάμπουρο και το αλλο Δροσοπηγή» αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ.

Οι Αλβανοί φαίνεται πως ξεχνούν εύκολα πάντως. Ξεχνούν τα κατεστραμμένα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου που έχουν ισοπεδωθεί απο το πέρασμα του αλβανικού εθνικισμού και δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται ούτε μοντάζ ούτε ψεύτικα ντοκουμέντα. Η  ιστορία μιλά απο μόνη της…

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top