Γιούνκερ: Δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα

Διθύραμβοι για τη χώρα μας: Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη - Πρώτη ανάρτηση: 26/4/2018 - 10.37

Γιούνκερ: Δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα

Την αγάπη του για την Ελλάδα εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο  οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, έγινε δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο και χαρακτήρισε τη χώρα μας, δεύτερη πατρίδα του.

«Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερη μου πατρίδα και παρατήρησα με πολλή μεγάλη συμπάθεια τη διαδρομή του ελληνικού λαού. Ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό» είπε ο πρόεδρος της ΕΕ.

«Η Ελλάδα δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Eδώ γεννήθηκε, άλλωστε, η ίδια η ιδέα της δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη. Επομένως η Ελλάδα σφυρυλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης περισσότερο από άλλες χώρες. Επομένως ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έβγαινε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες αναγνωρίζουν την «καθοριστική συμβολή σας» για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.

«Η συμβολή σας αποδεικνύει το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη. Υπερασπιζόμενος την Ελλάδα υπερασπιστήκατε στην ουσία τη συνοχή της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ε.Ε. και Ευρωζώνης αλλά και η Ε.Ε. έχει ανάγκη από την Ελλάδα ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Γιούνκερ συναντάνται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 12, ενώ είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στις 13.00 στη Βουλή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top