Η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά στη μνήμη του πατέρα της

24 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Η ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά στη μνήμη του πατέρα της

Ένα απόσπασμα από κείμενο του πατέρα της θυμήθηκε η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τα 24 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά.

«Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο με τα κείμενά του, θυμήθηκα αυτό τόσο επίκαιρο απόσπασμα: “Η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τη χώρα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Απαιτεί κατ’ αρχήν εθνική ομοψυχία στη βάση και εθνική συνεννόηση στην κορυφή. Και τα δύο δυστυχώς έχουν υπονομευτεί, αν δεν έχουν δυναμιτιστεί από την πολιτική μιας κυβέρνησης που είναι κατώτερη των περιστάσεων, που άνοιξε βαθιά κοινωνικά ρήγματα και βεβαίως έχει αυτοαπομονωθεί από τα άλλα πολιτικά κόμματα με τις λαθεμένες της πρωτοβουλίες. Πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι στους κόλπους της Κυβέρνησης παρουσιάζεται το φαινόμενο της εξώθησης στα άκρα κάτι που εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι βέβαια την ελληνική πλευρά”.

Γιώργος Γεννηματάς, Ιανουάριος 1991 (για Κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη)

Η ιστορία επαναλαμβάνεται… (2018 Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)», έγραψε στο facebook η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η κα Γεννηματά συνόδεψε την ανάρτηση με μία φωτογραφία του Γιώργου Γεννηματά και τη λεζάντα «24 χρόνια σήμερα από τότε που έφυγε από κοντά μας τόσο άδικα και τόσο νωρίς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top