ΥΠΟΙΚ: Απόδειξη αξιοπιστίας το πρωτογενές πλεόνασμα 4%

Πανηγυρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το υψηλό ποσοστό

ΥΠΟΙΚ: Απόδειξη αξιοπιστίας το πρωτογενές πλεόνασμα 4%

Πανηγυρίζει το Υπουργείο Οικονομικών για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.   

«Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 4% του ΑΕΠ για το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, αποδεικνύει για μια ακόμα χρονιά την αξιοπιστία της δημοσιονομικής διαχείρισης» επισημαίνει το Υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει ότι  «με βάση τη μεθοδολογία του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2017 αναμένεται να ανέλθει σε 4,2% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις».

Το ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει με την ίδια αφορμή ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι, όχι μόνο είναι εφικτός ο στόχος πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, αλλά και ότι «θα υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις και κοινωνικές δαπάνες κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top