Μοσκοβισί: Στο 4,2% το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Στο 4,2% του ΑΕΠ έφτασε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2017, σύμφωνα με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των δημοσιονομικών στοιχείων για τα Κράτη Μέλη από τη  Εurostat.

Αναλυτικά, σε δήλωσε που πραγματοποίησε μετά τη δημοσίευση των στοιχείων ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρει:

«Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η Ελλάδα υπερέβη για ακόμη μια φορά τους δημοσιονομικούς της στόχους το 2017, καθώς το πλεόνασμα του 0,8% του ΑΕΠ το 2017 - το δεύτερο συνεχόμενο έτος που η Ελλάδα σημείωσε πλεόνασμα - ήταν πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο κατά την τελευταία πρόβλεψη της Κομισιόν τον Νοέμβριο του 2017».

Διαβάστε ακόμη: Σούπερ επιδόσεις για Ελλάδα στο πρωτογενές πλεόνασμα

Τονίζει μάλιστα με έμφαση ότι πρέπει «να θυμηθούμε ότι το 2009 το έλλειμμα της Ελλάδας υπερέβη το 15% του ΑΕΠ! Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της αποδίδουν τώρα», σημειώνει ο Επίτροπος.
 
Αναφέρει μάλιστα ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα, υπολογιζόμενο με τη μέθοδο που συμφωνήθηκε με όλους τους εταίρους στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, έφθασε το 4,2% του ΑΕΠ το 2017: περισσότερο από το διπλάσιο του στόχου του 1,75% του ΑΕΠ».

«Αυτά τα καλά νέα είναι ευπρόσδεκτα για την Ελλάδα πριν από τις κρίσιμες συζητήσεις της Ευρωομάδας που πρέπει να προετοιμάσουν μια θετική ολοκλήρωση για το πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top