Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για το αφορολόγητο και τις συντάξεις

Το ΔΝΤ υποδέχθηκε με "ψαλίδι" στο ΑΕΠ τον Τσακαλώτο!

Κρίσιμη η σημερινή ήμερα για το χρόνο εφαρμογής των περικοπών αφορολογήτου και συντάξεων, καθώς αναμένονται οι προβλέψεις του Διεθνούς νομισματικού ταμείου για τα πλεονάσματα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την ίδια ώρα θα προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές και να προσελκύσει κεφάλαια στη χώρα, μετά μάλιστα τις χθεσινές αποκαρδιωτικές εκτιμήσεις του ταμείου για την ανάπτυξη!

Τον Οκτώβριο το ΔΝΤ είχε προβλέψει ότι η ελληνική οικονομία θα "τρέξει" με ρυθμούς 2,6%, φέρνοντας χαμόγελα στην Αθήνα. Πλέον, στη νέα του Έκθεση κατεβάζει τον πήχη στο 2%, ενώ για το 2019 προβλέπει μεν υψηλότερους ρυθμούς απ' ότι πριν έξι μήνες, αλλά εξακολουθεί να είναι πιο συντηρητικό από τους Ευρωπαίους που "βλέπουν" ανάπτυξη 2,5%. Το θετικό είναι ότι το Ταμείο προβλέπει ότι από φέτος η ανεργία θα πέσει κάτω από το 20%, για να υποχωρήσει στο 18% το 2019.

ΤΣΙΠΡΑΣ:  ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Λίγες ώρες μετά από την επίσκεψη του στο ακριτικό Καστελόριζο, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο στη Ρόδο επανέλαβε ότι τελειώνει η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, σε ό,τι αφορά στον οικονομικό σχεδιασμό της χώρας

 «Όσο κι αν κάποιους μπορεί αυτό να τους ενοχλεί ή να μην τους αρέσει, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οδεύουμε σε μία καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Σε μία έξοδο, δηλαδή, χωρίς πιστοληπτική γραμμή, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και χωρίς, αυτό είναι το κυριότερο, νέες βαριές δεσμεύσεις για τη χώρα και το λαό, όπως κάποιοι προεξοφλούσαν ότι θα συμβεί και δεν το έκρυβαν μάλιστα με συνεχείς τους δηλώσεις, όχι χρόνια πριν, λίγους μήνες, λίγες μέρες πριν» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.  

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:  

«Ο κ. Τσίπρας έφερε στη χώρα δύο αχρείαστα Μνημόνια και υπονόμευσε την οικονομία για πολλά ακόμη χρόνια. Σήμερα, είχε το θράσος -και μάλιστα από το Καστελόριζο- να ξαναμιλήσει για τάχα καθαρή έξοδο».

 ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΠΛΟΙΟ…

 "«Η χώρα μπορεί και θα βγει στο ξέφωτο, μόνο που για τον κ. Τσίπρα «…δεν έχει πια πλοίο, δεν έχει οδό» σχολίασε από την πλευρά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός από τη Ρόδο.    

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top