Νέα δέσμευση Τσίπρα από τη Ρόδο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια

«Πετυχαίνουμε εκεί που άλλοι απέτυχαν» - Νέα ενημέρωση 22.51

Για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια δεσμεύθηκε για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο.       

«Η ολοκλήρωση του κύκλου των Περιφερειακών Συνεδρίων, συμπίπτει με μια μεγάλη καμπή: Οδεύουμε σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και ​χωρίς ​νέες βαριές δεσμεύσεις για το λαό​ μας​, όπως ​κάποιοι προεξοφλούσαν όπως κάποιοι προέβλεπαν ότι θα συμβεί και ίσως στενοχωριούνται.  Πετυχαίνουμε εκεί που άλλοι απέτυχαν κι αυτό είναι επιτυχία της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός, ασκώντας κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σε διαφορετικό τόνο πάντως σε σύγκριση με άλλες ομιλίες, ανέφερε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο κουράστηκε, αλλά ζητά να κοιτάξουμε με αισιοδοξία τις δυνατότητες και προοπτικές και να σχεδιάσουμε το μέλλον της χώρας χωρίς τα λάθη του παρελθόντος σε στέρεες βάσεις. Κι αυτό θα είναι επιτυχία», ενώ ζήτησε  «να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις γιατί δεν είναι ζήτημα μιας κυβέρνησης, αλλά της ίδιας της χώρας, η Ελλάδα ύστερα από πολλά χρόνια να διαμορφώσει το μέλλον με τις δικές της δυνάμεις».

«Ο τόπος σας είναι ιδιαίτερος και γεωπολιτικά. Κάποια νησια βρέθηκαν στο μέτωπο, στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης. Τα νησιά του Ν. Αιγαίου χρειάζονται άμεσα στήριξη» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξήγγειλε επίσης σχετικά με το κόστος μετακίνησης ότι «πρόκειται να προχωρήσουμε στο λεγόμενο μεταφορικό ισοδύναμο. Δεν πρέπει να το συσχετίσουμε με τη φορολογική πολιτική, πρόκειται για αίτημα 10ετιών των κατοίκων των νησιών»

Όπως διευκρίνισε η  πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου με τη  χρηματοδότηση για το '18 να ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ, αλλά για το '19 τουλάχιστον σε 150 εκατ. ευρώ, ενώ θα ισχύσει και για τα νησιά του Ιονίου.  Ανακοίνωσε ακόμα την ίδρυση Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο και τη δυευκόλυνση της δημιουργίας υδατοδρομίων για υδροπλάνα σε όσα νησιά έχουν τουριστική κίνηση. 

«Σκοπεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 που θα γίνουν οι εθνικές εκλογές θα ξανάρθω στη Ρόδο για τον έλεγχο της υλοποίησης των εξαγγελιών» κατέληξε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας "σήμα" εξάντλησης της τετραετίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top