Τι συζήτησε με τον διάδοχο του Σόιμπλε ο Τσακαλώτος

To πρώτο τετ τετ-α-τετ με τον Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο

Το πρώτο τετ-α-τετ με τον διάδοχο του Σόιμπλε, τον γερμανό ομόλογό του, Όλαφ Σόλτς είχε σήμερα στο Βερολίνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αντικείμενο το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους, αλλά και τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Ράνια Τραγόμαλλου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας οι δύο υπουργοί είχαν «καλές συνομιλίες για μια νέα ισχυρή σχέση», επισημαίνοντας παράλληλα και ότι «η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει αξιόπιστο αναπτυξιακό πρόγραμμα».   

Για την ίδια συνάντηση  εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε συγκεκριμένα κατά τη  ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο:   

«Για τη συνάντηση δεν έχω να πω τίποτα.  Γενικά για το θέμα «Ελλάδα», οι αποφάσεις θα ληφθούν με το τέλος του προγράμματος στις 20 Αυγούστου. Τότε θα ασχοληθούμε με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Θα περιμένουμε την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους μέχρι τις θερινές διακοπές. Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο (αναπτυξιακό) πρόγραμμα».

  Χλιαρή υποδοχή στο στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα από το Euroworking  Group

Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη στην Ελλάδα ήταν αντικείμενο  και της χθεσινής συνεδρίασης του Euroworking  Group στις Βρυξέλλες, όπου έτυχε χλιαρής  υποδοχής, κυρίως γιατί δεν περιέχει πολλά μέτρα ή προβλέψεις για την αύξηση των εξαγωγών.       

Το άλλο ζήτημα για το οποίο υπήρξε έντονη διαφωνία χτες το βράδυ ήταν το αν και κατά πόσο τα μέτρα για τη ρύθμιση  του ελληνικού χρέους θα πρέπει να συνοδεύονται από όρους ή όχι. Από την έκβαση της σχετικής συζήτησης θα εξαρτηθεί αν όλα τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους τους  ή μέρος τους θα συνοδεύονται από όρους ενόψει της εξόδου από το Μνημόνιο στις 20 Αυγούστου.

Την απάντηση θα την  πληροφορηθούμε πιθανότατα  στη συνεδρίαση του Eurogroup που θα διεξαχθεί στη  Σόφια στις 27 Απριλίου.      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top