Κεφαλογιάννη: Ορατός ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν σημαντικά έργα στην Αθήνα

Κατηγορεί το υπουργείο Πολιτισμού για ολιγωρία

Κεφαλογιάννη: Ορατός ο κίνδυνος να χαθούν έργα

«Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν έγκαιρα σημαντικά έργα, όπως το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (ΜΕΛΤ), η  Εθνική Πινακοθήκη και το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου, και να χαθούν πολύτιμα ευρωπαϊκά κονδύλια.    Στην ίδια μοίρα, όμως, βρίσκεται και το ΑΚΡΟΠΟΛ ΠΑΛΛΑΣ, που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Ακόμα όμως και όταν αποκατασταθεί πλήρως το κτίριο,  το νομικό καθεστώς κάτω από το οποίο θα λειτουργήσει δεν είναι ξεκάθαρο»  επισήμανε η  Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας,  Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με την εξέλιξη της πορείας ολοκλήρωσης των έργων της Αθήνας από το Υπουργείο Πολιτισμού.  

Η κ. Κεφαλογιάννη πρόσθεσε:

«Η καθυστέρηση που παρουσιάζει η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τα χρηματοδοτούμενα έργα που έχουν μεταφερθεί από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο στην παρούσα είναι αδικαιολόγητη. Το ίδιο αδικαιολόγητη, όπως και η διαρκής ολιγωρία του Υπουργείου Πολιτισμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top