Έρχονται πάνω από 100.000 σαρωτικοί φορολογικοί έλεγχοι!

Η ΑΑΔΕ «παίρνει το όπλο της» και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία - Νέα ενημέρωση 21.22

Πάνω από 100.000 σαρωτικούς φορολογικούς ελέγχους  ετοιμάζει η ΑΑΔΕ σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο, όπως ανέφερε ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς στο ρεπορτάζ του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.    

 Στόχος είναι να εισπραχθούν  τουλάχιστον 3,2 δισ. ευρώ  από διαφυγόντες φόρους και πρόστιμα, ενώ στο στόχαστρο θα βρεθούν κυρίως οι έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία,  οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και   ελαιοτριβείων, όσοι δεν κόβουν πολλές αποδείξεις και οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων.

 «Μπλόκο» ετοιμάζει η ΑΔΑΕ σε «γκρίζους» ΑΦΜ εμπόρων ενώ θα ξεκινήσει «φοροσαφάρι» για όσους ενοικιάζουν ακίνητα μέσω  Airbnb.

Στο στόχαστρο  θα βρεθούν και όσοι διαθέτουν τραπεζικές θυρίδες, μετά την αλλαγή του νομικού πλαισίου που επιτρέπει πλέον την κατάσχεσή τους.    

Μεγάλο βάρος θα δοθεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες ο στόχος έχει τεθεί στην είσπραξη τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από παλιά και νέα χρέη!  Για τον σκοπό αυτό θα γίνουν  100.000 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ενώ προγραμματίζονται  κατασχέσεις και  πλειστηριασμοί για το 59% οφειλετών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top