Προκλητικός Πάγκαλος: Τούρκος καλός, μόνο νεκρός – Να ονομαστούν όπως θέλουν τα Σκόπια

Για Σκόπια: Τους κάναμε εχθρούς ενώ μπορούσαμε να τους έχουμε δορυφόρους

Προκλητικός Πάγκαλος: Να ονομαστούν όπως θέλουν τα Σκόπια

Στην αγαπημένη του συνήθεια, τις προκλητικές δηλώσεις, προχώρησε για άλλη μία φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε πως κακώς η Ελλάδα έχει επιτρέψει να έχει ανοικτά δύο μέτωπα και μάλιστα υιοθέτησε και μία εθνικιστική φράση για τους Τούρκους: «Έχουμε το τουρκικό, είναι τεράστιο θέμα και αδυσώπητος ο εχθρός. Δεν πρόκειται να ξεπεραστεί, όση καλή πίστη και να δείξουμε. Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος. Δεν έχω βρει έναν καλό Τούρκο. Τους λείπουν στοιχειώδεις έννοιες. Ο Τούρκος δεν έχει την έννοια του Δικαίου. Γι’ αυτό δεν θα μπορέσουμε ποτέ να συνεννοηθούμε».

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στο θέμα των Σκοπίων, λέγοντας πως «τους κάναμε εχθρούς ενώ μπορούσαμε να τους έχουμε δορυφόρους».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς: «Ζητάνε κάτι πολύ απλό. Δεν έχουν ταυτότητα. Δεν έχουν εθνική συνείδηση, πρέπει να την κατασκευάσουν. Εμείς τους λέμε "όχι¨, δεν θα το κάνετε". Με ποιο δικαίωμα θα υποδείξουμε το όνομά τους και την ταυτότητά τους. Δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα».

Ο ίδιος είπε πως η Ελλάδα πρέπει να κλείσει «πως και πως αυτό το μέτωπο», ενώ απαντώντας στο ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει για τη Μακεδονία πως «το όνομά μας είναι η ψυχή μας», δήλωσε: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν δημαγωγός και του άρεσε να αρέσει».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε και το θέμα της Novartis λέγοντας ειρωνικά πως «ο Σαμαράς και οι άλλοι θα πάνε στη φυλακή» και προσθέτοντας πως «έρχεται κομμουνιστική δικτατορία και ίσως πρέπει να κουνηθεί ο λαός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top