Στη Βουλή η δικογραφία για τον Πάνο Καμμένο

Για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και για απιστία ελέγχεται ο υπουργός Άμυνας

Στη Βουλή βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής η δικογραφία που αφορά σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Πρόκειται για την περιβόητη υπόθεση πώλησης ελληνικών πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Στο γραφείο 131 του 1ου ορόφου της Βουλής, δίπλα στις κούτες με τις μαρτυρίες για το σκάνδαλο Novartis, βρίσκεται από το μεσημέρι η δικογραφία για τον υπουργό Άμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελέως Διαφθοράς (ΕΦΕ) ελέγχεται, αφενός για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και αφετέρου για το κακούργημα της απιστίας προς την υπηρεσία. Ο φερόμενος ως μεσάζων της υπόθεσης Βασίλης Παπαδόπουλος, δεν έχει καταθέσει επικαλούμενος λόγους υγείας.

Να καταθέσει ως απλός πολίτης ζητά ο Πάνος Καμμένος

Σε επιστολή του προς στον Πρόεδρο της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας επαναλαμβάνει το αίτημα του να καταθέσει ως απλός πολίτης και να μην κάνει χρήση της ασυλίας του. Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας με δημοσιογράφους, δεν αποκάλυψε ποια θα είναι η στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας αν η αντιπολίτευση ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. 

Η υπόθεση αφορά στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Άμυνας με τη Σαουδική Αραβία, για την πώληση 300.000 βλημάτων των 105 χιλιοστών από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού, αξίας 66 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top