Καταδίκη Μιχαλολιάκου για εμπρηστική ομιλία

Είχε επιτεθεί σε πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους καλώντας τους ακροατές να λερώσουν τα χέρια τους

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες με αναστολή με αφορμή εμπρηστική ομιλία του που είχε κάνει το Σεπτέμβριο του 2011.

«Έχουμε σκοπό και στόχο γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα...»

Η φράση αυτή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής σε δημόσια ομιλία του οδήγησε στην καταδίκη του για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε επιτεθεί σε πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους καλώντας τους ακροατές να λερώσουν τα χέρια τους.

«Αν χρειαστεί να λερώσουμε και τα χέρια μας. Ας μας πούνε φασίστες, ας μας πούνε εθνικιστές και ναζιστές και ρατσιστές και ό,τι θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν παρέστη στη δίκη. Έχει δηλώσει ωστόσο ότι θα απολογηθεί στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής που έχει μπει στην τελική ευθεία.

«Ναι με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάτες ό,τι θέλουν, αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους»

Για συκοφαντική δυσφήμιση της Λιάνας Κανέλλη καταδικάστηκε ομόφωνα και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης. Του επιβλήθηκε ποινή 12μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή επειδή είχε χαρακτηρίσει τη βουλευτή του ΚΚΕ ως ηθική αυτουργό της δολοφονίας δυο μελών της Χρυσής Αυγής το 2013.

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top