«Βαριά» η δικογραφία με τις μίζες της Novartis στη Bουλή

Αναλυτικά οι ισχυρισμοί για μίζες σε Σαμαρά - Αβραμόπουλο - Βενιζέλο

Με τρέιλερ μεταφέρουν και φωτοτυπούν από το πρωί στη Βουλή τη δικογραφία- φωτιά που αποτελείται από 7.000 σελίδες.  

Όπως τόνισε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο ρεπορτάζ  του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, τρείς προστατευόμενοι μάρτυρες «έδωσαν»  πολιτικά πρόσωπα, ονόματα στελεχών, διευθύνσεις και ποσά. Άλλοτε πιο συγκεκριμένα κι άλλοτε θολά ή απλώς με βάση τις εκτιμήσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία εξέλιξη: Αντίγραφα της δικογραφίας πήραν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis

Οι 6 προστατευόμενοι μάρτυρες σε Ελλάδα - ΗΠΑ για τη Novartis

Σε αναμονή η κυβέρνηση για τη Novartis: Δεν ελήφθη απόφαση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Όσοι συμμετέχουν στη βρώμικη επιχείρηση θα λογοδοτήσουν

"Α.ΚΕΛΕΣΗ":  Ο ΦΡΟΥΖΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΕΥΡΑ ΣΤΟΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ

Η μάρτυρας με τον κωδικό  «Αικατερίνη Κελέση»  μίλησε για «βαλίτσα» στον Σαμαρά από τα χέρια του Κωνσταντίνου Φρουζή, τότε αντιπροέδρου της Novartis Hellas, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την περιγραφή της:

«Μέσα του 2013, ο Φρουζής συναντήθηκε, με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ξεκίνησε από τη Μεταμόρφωση. Πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να βάλει το αυτοκίνητο στο Μαξίμου, γιατί είχε μαζί τη βαλίτσα.  Είχε μαζί του μια μαύρη βαλίτσα Samsonite, τύπου τρόλεϊ, την οποία είχε γεμίσει με δεσμίδες χαρτονομισμάτων, χρώματος μοβ, κίτρινο και πράσινο, τα οποία παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά».

Η ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΔΩΣΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ  ΤΟΥ ΦΡΟΥΖΗ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ

Η μάρτυρας έδωσε και μια σειρά από ραντεβού με στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού:  

-Μια βδομάδα πριν την συνάντηση με Α.Σαμαρά  και  στις 18 Οκτωβρίου 2013 με τον Δημήτρη Πτωχό.

-21 Οκτωβρίου με τον Σταύρο Παπασταύρου , το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στις λίστες φοροδιαφυγής Λαγκάρντ και Panama Papers.

-Στις 3 Απριλίου του 2014 στο Μαξίμου

- Στις 14 Απριλίου του 2014  στο Χρηματιστήριο με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ-ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣΖ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Όπως είπαν στο Star οι εμπλεκόμενοι:

Ο Αντώνης Σαμαράς επεξεργάζεται ηδη την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη

Ο Σταύρος Παπασταύρου διαψεύδει τη συνάντηση, όπως και κάθε συνεργασία ή τηλεφώνημα με τον Φρουζή.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης δεν θυμάται να τον έχει συναντήσει ενώ δεν έχει πάει ποτέ στο σημερινό  κτίριο του Χρηματιστηρίου.

"Μ.ΣΑΡΑΦΗΣ":  Ο ΦΡΟΥΖΗΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΤΟΝ  Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Για μίζες εκατομμυρίων με αποδέκτη τον Δημήτρη Αβραμόπουλο καταθέτει ο έτερος προστατευόμενος μάρτυρας με τον κωδικό Μάξιμος Σαράφης.

Περιγράφει τι έχει ακούσει και τι εκτιμά (12/1/2018):

«Για παράδειγμα η χορηγία μίας Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας έφτανε τις 50.000 ευρώ ανά εταιρία. Η Novartis Ελλάς χορήγησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, με το ποσό των 50.000 ευρώ, για τις κάτωθι υπηρεσίες: α. Συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο King  George παρουσία του κ. Ζορμπά β. Εκθεσιακό περίπτερο ενημέρωσης στην πλατεία Κολωνακίου, το οποίο ουδέποτε στήθηκε γ. ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση στην εφημερίδα Μετρόπολις, η οποία ουδέποτε δημοσιεύτηκε και δ. εκτύπωση και διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων, τα οποία ουδέποτε παρήχθησαν. Δηλαδή για μία συνέντευξη τύπου αξίας 5.000 ευρώ η εταιρία χορήγησε στην CIP για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας 50.000 ευρώ. Ο Φρουζής,  τότε αντιπρόεδρος της Νovartis Ελλάς επικοινώνησε σε ανώτατα στελέχη της εταιρείας ότι ο λόγος που υπερτιμολογήθηκε το ποσό της χορηγίας ήταν η εξόφληση ευνοϊκής μεταχείρισης της Νovartis από τον κ. Αβραμόπουλο, τότε υπουργό Υγείας.  Η εξυπηρέτηση αυτή πραγματοποιήθηκε για την ταχύτερη έγκριση και υψηλότερη τιμολόγηση ογκολογικών φαρμάκων, όπως πχ το φάρμακο AFFINITOR».

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη ετοιμάζει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 "Μ.ΣΑΡΑΦΗΣ": ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Ο Δ.ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Με εικασίες, ο  Μάξιμος Σαράφης λέει για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι χρηματίστηκε μέσω του  πρώην προέδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Λιντζέρη.

Υποστηρίζει ο προστατευόμενος μάρτυρας:  

«Εικάζω ότι στα πλαίσια των καθηκόντων του αποκλείεται να έλαβε ως δώρο ποσό λιγότερο από 200.000.Στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργούσε ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα υγείας».

«Θα εξαντλήσω κάθε ένδικο μέσο» διαμηνύει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τα όσα του καταλογίζει ο προστατευόμενος μάρτυρας.  Ο Δημήτρης Λιντζέρης προσπάθησε να φωτογραφήσει τη δικογραφία στη Βουλή ενώ απαγορεύεται και αποβλήθηκε.

"Μ.ΣΑΡΑΦΗΣ": Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΩΡΟΔΟΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ NOVARTIS   

Στο στόχαστρό του βάζει και τον Ανδρέα Λοβέρδο.   «Περαιτέρω πολιτικό πρόσωπο που δωροδοκήθηκε κατ’ επανάληψη  από την  NOVARTIS ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ο συγκεκριμένος υπουργός αρχικά ήταν στο υπουργείο Εργασίας. Εκεί φρόντιζε να δίνεται πλήρης αποζημίωση σε φάρμα της  NOVARTIS σίγουρα ογκολογικά, αιματολογικά και φάρμακα σπανίων παθήσεων».  

 ΝΔ: ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑ - ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η ΝΔ λέει ότι είναι ύποπτο πως οι αποκαλύψεις έγιναν σταδιακά. Οι μάρτυρες κάθε φορά «έδιναν» και άλλο πρόσωπο.

Όπως λένε στην Πειραιώς,  η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η  προστατευόμενη μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση»  η οποία κατέθεσε 6 φορές μέσα σε 45 ημέρες και κάθε μέρα έδινε και ένα όνομα υπουργού.

Η ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΜΕ ΠΡΙΝ ΔΟΘΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Αυτό που επισημαίνουν με νόημα στη ΝΔ είναι ότι ενώ η διαβίβαση του φακέλου αποφασίστηκε θεωρητικά στις 5 Φεβρουαρίου , η εφημερίδα Ντοκουμέντο που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ,  από τις 3 Φεβρουαρίου , στις 9 το βράδυ που κυκλοφόρησε στα περίπτερα, προανήγγειλε την αποστολή της δικογραφίας στο κοινοβούλιο.

«Ένα μήνα πριν κατέθεσε η μάρτυρας για Σαμαρά και το Ντοκουμέντο γράφει πριν απο μήνες για εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top