Σκάνδαλο Novartis: Οι κίτρινοι φάκελοι, οι βαλίτσες και οι μίζες μέχρι και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου

Τι καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Σκάνδαλο Novartis: Οι κίτρινοι φάκελοι, οι βαλίτσες και οι μίζες μέχρι και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis με μίζες εκατομμυρίων σε πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών, οι καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φτάνουν ως το Μέγαρο Μαξίμου με τους υπό προστασία μάρτυρες να καταθέτουν για φακέλους, βαλίτσες και χαρτοφύλακες γεμάτους με εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Καταιγίδα αποκαλύψεων για μίζες της Novartis σε βαλίτσες!

Κων/νος Φρουζής: Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis το πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση

Novartis Gate-Κωδικός… «αντίδοτο»: Μίζες 60 εκ. ευρώ σε πολιτικούς!

Συγκεκριμένα η εφημερίδα σήμερα υποστηρίζει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είχε επαφές τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και με στενούς συνεργάτες του, όπως ο κ. Δημήτρης Πτωχός, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού επί θεμάτων διαδικτύου και επικοινωνίας, τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη ακόμα και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κ. Φρουζής φέρεται να μετέφερε χρήματα σε βαλίτσα, την οποία παρέδωσε με τρόπο ώστε να μην καταγραφεί η παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα επιλέχθηκε να εισέλθει με το αυτοκίνητό του από την πλαϊνή είσοδο, ώστε να μην του γίνει έλεγχος.

Όσον αφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη, οι μάρτυρες φέρονται να κατονομάζουν συνεργάτιδα του τότε υπουργού υγείας, η οποία όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών είχε αναλάβει το ρόλο της παραλαβής χρημάτων μέσα σε κίτρινους φακέλους σε χώρο ξενοδοχείου, αλλά και στο γραφείο του υπουργού.

Περιγράφεται μάλιστα η νομιμοποίηση των χρημάτων και γίνεται αναφορά τόσο στην εκδοτική δραστηριότητα του κ. Γεωργιάδη, όσο και σε διοργανώσεις και εκδηλώσεις για εκμάθηση και μελέτη αρχαίων ελληνικών.

Τέλος οι καταθέσεις που εμπλέκουν τον Α. Λοβέρδο σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός επεδίωκε να λαμβάνει τα χρήματα σε βαλίτσες, ενώ περιγράφεται μια ξεχωριστή μέθοδος που ακολουθούσε.

Ονοματίζεται επίσης η εταιρεία «Computer team, η οποία φέρεται να ανήκε στον πρώην υπουργό και να λειτουργούσε μέσω αχυρανθρώπου, ενώ αναφέρεται και μια ξεχωριστή περίπτωση τον Αύγουστο του 2011 όταν εκδόθηκε δελτίο τιμών φαρμάκων για δύο μόνο φάρμακα, ένα εκ των οποίων ήταν της εταιρείας Novartis.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε:

«Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Νέας Δημοκρατίας που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του Δικαστικού Σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου, τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος είπε:

«Αυτή την φορά η συμμορία ξεπέρασε ακόμα και τα όρια της γελοιότητας.Επειδή, όμως, όλες οι ενέργειές μου ως υπουργού υπαγορεύθηκαν αποκλειστικά, μονοσήμαντα και απόλυτα από το δημόσιο συμφέρον, δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτοί που επιχείρησαν ή θα επιχειρήσουν να ρίξουν σκιές στην πολιτική μου διαδρομή θα κληθούν να λογοδοτήσουν εκεί που τους ταιριάζει: στα αρμόδια ποινικά και πολιτικά δικαστήρια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top