Συνάντηση πολιτικών αρχηγών ζήτησε η Φώφη Γεννηματά από τον Αλέξη Τσίπρα- Ο χαλαρός διάλογος μπροστά στις κάμερες

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Κρατάμε μικρό καλάθι» / Nέα ενημέρωση 16:10

 

 

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζήτησε ξανά από τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά για το Σκοπιανό.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε στον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της κατ΄ιδίαν συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου πως προχώρησε σε συζητήσεις χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πυρά Μητσοτάκη κατά Τσίπρα μετά τη συνάντηση: «Δε θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς»

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση και επισήμανε ότι η λύση δε μπορεί να αφορά μόνο το όνομα αλλά και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ «ΣΠΑΣΕΙ» Ο ΠΑΓΟΣ

 

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι λίγο νωρίτερα, Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά είχαν μια χαλαρή συζήτηση μπροστά στις κάμερες (προκειμένου να «σπάσει» ο πάγος) κάνοντας αναφορά στα παιδιά τους:

«Τα παιδιά μου είναι 20, 13 και 12 ετών. Μεγάλωσαν τώρα, παρακολουθούν τις εξελίξεις, ενδιαφέρονται, ρωτούν», του είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στον χαλαρό διάλογο που είχαν στο πρωθυπουργικό γραφείο, μπροστά στις κάμερες.

«Εδώ παρακολουθούν τα δικά μου, σχεδόν, που είναι 7,5 ετών», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: «ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ»

 

Μετά το τέλος της συνάντησης με τη Φώφη Γεννηματά, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Κρατάμε μικρό καλάθι, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες με τις εξελίξεις συνολικά με τις γείτονες χώρες και με την πολιτική του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου ενημερώθηκε για το Σκοπιανό από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως σχολίασε ερωτηθείς, δεν νομίζει ότι «υπάρχει πιθανότητα λύσης του Σκοπιανού».

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη σταθερή άποψη του ΚΚΕ ότι οποιαδήποτε ονομασία δεν είναι απλά βαφτίσια, ούτε είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι ο αλυτρωτισμός.

«Αναφέραμε την αναγκαιότητα ότι άσχετα από τις καλές σχέσεις που πρέπει να υπάρχουν, το κύριο ζήτημα είναι να μην εφησυχάζει ο λαός, εφόσον δεν προβλέπεται αλλαγή Συντάγματος» είπε και ζήτησε επαγρύπνηση.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ»

 

Στις 15:00 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πριν την κατ' ιδίαν ενημέρωση, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε στον Πρωθυπουργό ότι τον Σεπτέμβριο χάθηκε μια ευκαιρία, καθώς ο ίδιος είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής επίσημη ενημέρωση ώστε «να μην λέει ο καθένας τα δικά του»:

«Πάντως το Σεπτέμβρη χάσαμε μια ευκαιρία. Σου είχα πει να μιλήσουμε για το θέμα στην Βουλή», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, για να του απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, «έχεις δίκιο».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top