Αναστασιάδης για Σκοπιανό: Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, δεν με πειράζει!

«Η εθνική ταυτότητα είναι που έχει σημασία»

Μικρή έως ελάχιστη σημασία έχει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων για τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι μπορούν να λέγονται και «Βόρεια Ελλάδα» αρκεί να αφήσουν τις αλυτρωτικές βλέψεις.

«Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό» σημείωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου

«Εάν διαγραφούν τα οποιαδήποτε άρθρα που αποτελούν έστω απομεμακρυσμένη απειλή για την Ελλάδα, έχει σημασία το όνομα;» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η εθνική ταυτότητα είναι που έχει σημασία».

«Διερωτώμαι, γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας: «Φοβόμαστε εάν ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στον διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος;».

«Είναι αστείο να χωρίζει το όνομα σε κράτη με τα οποία μπορείς να πετύχεις πολύ περισσότερο προς όφελός σου» κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top