‘Εντονες διεργασίες: Το πρώτο θέμα σε κυβερνητική σύσκεψη το 2018 το Σκοπιανό

Συνάντηση Τσίπρα -Καμμένου για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ

Έντονες διεργασίες και στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο τροφοδοτεί το Σκοπιανό, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ο πολιτικός συντάκτης Πέτρος Μποτσαράκος.

«Το πρώτο θέμα που  μπαίνει  σε κυβερνητική σύσκεψη το 2018 είναι το Σκοπιανό» τόνισε. Όπως πρόσθεσε, ο  Πρωθυπουργός θα έχει κατ ‘ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ,  ο οποίος μέχρι στιγμής απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση του  όρου «Μακεδονία»,  ενώ θα υπάρξει και μίνι υπουργικό με ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.  

Στόχος είναι να μεταπειστεί ο Πάνος Καμμένος ενώ θα  πέσουν στο τραπέζι  και όσα διημείφθησαν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν  Ζάεφ. Η κυβέρνηση  είπε ότι ήταν μόνο για τα «χρόνια πολλά», ο Ζόραν  Ζάεφ όμως είπε  ότι συζητήθηκε  το όνομα. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ακόμη και για πιθανή συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στα τέλη του μήνα στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός.

Το κλίμα είναι πιεστικό, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να βάλει στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια στη σύνοδο του Ιουλίου,  ως αντίβαρο στα επεκτατικά σχέδια του Πούτιν.

Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής κατηγορούν για επικίνδυνη διγλωσσία την κυβέρνηση και ξεκαθαρίζουν ότι θα τοποθετηθούν μόνο όταν υπάρξει ενιαία θέση μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου. Ο Βασίλης Λεβέντης πάντως τους κάλεσε όλους  να μην συνυπογράψουν την «παράδοση»  του ονόματος της Μακεδονίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top