Στο «κυνήγι»… των δόσεων: Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τις 12 δόσεις για την πληρωμή φόρων

«Συνεπάγονται συνέχιση πληρωμών στο επόμενο έτος και γι’ αυτό δεν εξετάζονται» τονίζουν

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τις 12 δόσεις για την πληρωμή φόρων

Σε διάψευση των όσων είπε η Ράνια Αντωνοπούλου για σχέδιο πληρωμής των φόρων σε 12 δόσεις προχωρούν από το υπουργείο Οικονομικών.

«iv.a  study  on  the  possibility  to  introduce  a  system  of  regular  monthly  payment  by automated  electronic  means  for  the  taxes  paid  by  individual  taxpayers,  to  be completed  by  January  2018».

Η αναζήτηση δυνατότητας μηνιαίων ηλεκτρονικών πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων προβλέπεται στο Μνημόνιο, αλλά - από την ως άνω διατύπωση στο κείμενο της συμφωνίας - είναι προφανές ότι δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμη: Σε 12 δόσεις και ηλεκτρονικά θα πληρώνονται οι φόροι

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι είμαστε ακόμα μακριά από κάτι τέτοιο (δεν είναι άμεσης προτεραιότητας), ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια που γράφονται ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να πληρώνουμε από τώρα με την προοπτική να γίνει συμψηφισμός κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι δεν έχει συζητηθεί καν με τους Θεσμούς το ενδεχόμενο 12 μηνιαίων δόσεων, παρά μόνο το σενάριο των 6 μηνιαίων δόσεων, το οποίο δεν έχει επί της ουσίας διαφορά με τις 3 διμηνιαίες δόσεις και γι αυτό αντιμετωπίστηκε – μάλλον - ειρωνικά από τους ξένους.

Οι 12 δόσεις συνεπάγονται συνέχιση πληρωμών στο επόμενο έτος και γι’ αυτό δεν εξετάζονται. 

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει, πάντως, πως εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top