Σε 12 δόσεις και ηλεκτρονικά θα πληρώνονται οι φόροι

Αντωνοπούλου: Θα διευκολύνουμε τα νοικοκυριά και τον προγραμματισμό τους

Σε 12 δόσεις και ηλεκτρονικά θα πληρώνονται οι φόροι

«Με το σύνολο της πολιτικής που ασκεί αυτή η κυβέρνηση θα βγούμε από το αδιέξοδο και τα στοιχεία μάς επιτρέπουν να αισιοδοξούμε» είπε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρακτορείο 104,9 FM», η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

Η κα Αντωνοπούλου τόνισε ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις. Όπως είπε, για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη, η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το Δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

«Αυτό θα διευκολύνει και τα νοικοκυριά και τον προγραμματισμό τους» είπε η κ. Αντωνοπούλου.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο φόρος εισοδήματος πληρώνεται εφάπαξ ή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε μηνιαίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top