Καλά κρατεί η αντιπαράθεση Τσίπρα–Μητσοτάκη για την οικονομία

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον πρωθυπουργό από τις Βρυξέλλες και επίθεση στη ΝΔ

Καλά κρατεί η αντιπαράθεση Τσίπρα–Μητσοτάκη

Σήμερα δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους, ενώ  τα spreads  έπεσαν σε επίπεδα του 2006. Έτσι,  ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και επιτέθηκε στη ΝΔ .

«Η  μόνη αδιαπραγμάτευτη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ειναι ότι σκοπεύει να κόψει μισθούς και συντάξεις να κάνει απολύσεις, να λεηλατήσει ότι εμείς στήσαμε στο κοινωνικό κράτος» τόνισε ο πρωθυπουργός.   

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στο συνέδριο της ΝΔ το Σαββατοκύριακο το κυβερνητικό του σχέδιο, με κυρίαρχη δέσμευση τη μείωση φόρων.  

«Οι φόροι θα μειωθούν και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ανεξαρτήτως της αποδοχής του αιτήματός της επόμενης κυβέρνησης να μειωθούν τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».   

Το προσφυγικό πάντως δίχασε για άλλη μια φορά τους Ευρωπαίους. Ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος μίλησε για κατάργηση της υποχρεωτικής ποσόστωσης στην κατανομή προσφύγων , βρεθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής.

«Αυτό είναι βόμβα στα θεμέλια λειτουργίας της ΕΕ» σχολίασε ο κ. Τσίπρας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Θα ήθελα να εκφράσω τη σοβαρή ανησυχία μου και την έντονη δυσφορία μου με τις προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι από τον Πρόεδρο Τουσκ».  

Κριτική άσκησε στον Τουσκ και η Φώφη Γεννηματά η οποία δήλωσε: «Ήταν ένα σοκ για μας και μας βρίσκει απέναντι. Αδιανόητο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top