Ο Τσακαλώτος και ο Ντάισελμπλουμ προκάλεσαν… καυγά Φάμελλου-Γεωργιάδη στη Βουλή

«Έχει τα λεφτά του έξω και καλεί τους άλλους να τα φέρουν μέσα» - «Τα δούλεψε και τα δήλωσε. Τι γίνετε με την "γαλάζια" offshore;»

Η αφορμή για να καυγαδίσουν στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Σωκράτης Φάμελλος έγιναν ο… Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών με αφορμή την παρουσία του χθες στo Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street.

«Ο κ. Τσακαλώτος έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά των φορολογικών παραδείσων, κάνοντάς μας διάλεξη για την ανηθικότητα. Ο ίδιος όμως στο πόθεν έσχες του έχει τεράστια κεφάλαια σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που βγάζουν κέρδη διακινώντας κεφάλαια μέσω φορολογικών παραδείσων. Είναι ο ίδιος που δηλώνει κομμουνιστής και κατά του παγκόσμιου καπιταλισμού και χθες καμάρωνε γιατί χτύπησε το καμπανάκι της Wall Street. Δεν σας πιάνει κανένας και πουθενά, είστε με όλους και με όλα ταυτόχρονα» είπε – μεταξύ άλλων - ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε ακόμη: Ελληνικό χρώμα στη Wall Street: Χτύπησε το καμπανάκι ο Τσακαλώτος

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέτρεψαν στους δανειστές να κάνουν πειράματα για να σώσουν τις ξένες τράπεζες εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Το επιτρέψατε, το δεχθήκατε. Τα δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Έχετε πολιτική ευθύνη, εσείς δημιουργήσατε τη χρεοκοπία στη χώρα. Και τώρα παίζετε θέατρο. Η κυβέρνηση αυτή χωρίς εμπειρία αλλά με καθαρά χέρια, κοίταξε τους δανειστές στα μάτια» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας, ο οποίος αναφέρθηκε ουκ ολίγες στα σεμινάρια και τις τηλεπωλήσεις του κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης πήρε στη συνέχεια το λόγο επί προσωπικού. «Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία. Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε 7 φορές στην επαγγελματική μου δραστηριότητα».

«Σας έθιξε;» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. «Βεβαίως με έθιξε κύριε Μπαλαούρα» αποκρίθηκε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε σε έντονο ύφος: «Ο κ. Τσακαλώτος έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό ο κ. Τσακαλώτος και καλεί τους επενδυτές να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα και να εμπιστευτούν την ελληνική οικονομία. Δεν το βρίσκετε καθόλου περίεργο;».

Ο κ. Φάμελλος πήρε το λόγο για να απαντήσει στον κ. Γεωργιάδη: «Σαφέστατα και είχα πρόθεση αν θίξω τον κ. Γεωργιάδη και όλα τα στελέχη μέλη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Γιατί θίγει τη χώρα μου να παραδέχεται ο πρόεδρος του Eurogroup ότι έγιναν λάθη στα πρώτα προγράμματα και αυτοσχεδιάσανε με τη σύμφωνη γνώμη των ελληνικών κυβερνήσεων εις βάρος των εργαζομένων, των φορολογουμένων και της χώρα. Σαφώς και θέλω να θίξω αυτούς που ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας».

Όσον αφορά τα όσα είπε για τον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Φάμελλος απάντησε στον κ. Γεωργιάδη πως «τα δούλεψε και τα δήλωσε» και κατέληξε: «Γιατί δεν έχει δηλωθεί η offshore εταιρεία της κυρίας Μητσοτάκη και του αρχηγού σας».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και πάλι τον λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στον κ. Φάμελλο, αλλά ο κ. Βαρεμένος που προήδρευε της συνεδρίασης δεν του έδωσε το λόγο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top