«Κεραυνοί» Λιαργκόβα: Με πατερίτσες η έξοδος από τα μνημόνια

«Δεν θα είναι μήνας του μέλιτος ο πρώτος μήνας της εξόδου στις αγορές

«Με πατερίτσες θα είναι ή έξοδος από τα μνημόνια» προειδοποίησε μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ο απερχόμενος  επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και  Καθηγητής Οικονομικών Παναγιώτης Λιαργκόβας.

«Έχουμε πει ως επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής ότι δεν θα είναι μήνας του μέλιτος ο πρώτος μήνας εξόδου από το πρόγραμμα» τόνισε ο κ. Λιαργκόβας.  

Όπως ανέφερε, η ομάδα του έχει συντάξει μελέτη σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρξει κανένα όφελος από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά,  η οποία θα εφαρμοστεί από την 1/1/2018. Προέβλεψε ακόμα ότι  δύσκολα θα επιτευχθεί  ο στόχος  για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,6%  και ότι θα πρέπει η ανάπτυξη στο 3ο τρίμηνο του έτους να φτάσει το 3,1%.

Ο κ. Λιαργκόβας κάλεσε πάντως όλα τα κόμματα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και  να στηρίξουν ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ενώ  υπογράμμισε ότι η υψηλή φορολογία εμποδίζει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο απερχόμενος  επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής επισήμανε ακόμη ότι  τα ψηφισμένα μέτρα του μνημονίου θα εφαρμοστούν ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος και εκτίμησε  ότι λόγω και της μείωσης των συντάξεων από 1/1/2019,  η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top